Un eurodeputat ungar i-a trimis o carte de istorie lui Juncker după afirmaţia privind Centenarul României

Un eurodeputat ungar socialist, Istvan Ujhelyi, spune că i-a trimis o carte de istorie preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, după o recentă declaraţie a acestuia privind viitoarea celebrare de către România a Centenarului Marii Uniri.
Cu ocazia discursului preşedintelui român Klaus Iohannis în Parlamentul European la 23 octombrie, Juncker a spus că Centenarul care va fi celebrat la 1 decembrie „este o sărbătoare română, dar şi o sărbătoare europeană”. Într-un comunicat citat miercuri de agenţia ungară de presă MTI, Istvan Ujhelyi a spus că preşedintele Comisiei Europene „a uitat să ia în considerare că unirea este pentru unguri nu un motiv de celebrare, ci mai curând o rană dureroasă care nu se va vindeca niciodată”. El a mai afirmat că remarca lui Juncker a fost „nepoliticoasă” şi că este rezultatul unei „lipse de atenţie şi de cunoştinţe corespunzătoare”. Istvan Ujhelyi a precizat că i-a trimis lui Juncker o carte de istorie în engleză „pentru a-l ajuta să înţeleagă mai bine istoria Ungariei şi a ungurilor, care este plină de reuşite şi de tragedii naţionale”.
Eurodeputatul a evidenţiat totuşi angajamentul ferm al preşedintelui CE faţă de Europa şi de valorile europene comune, „chiar dacă performanţa sa ca preşedinte al CE în ultimii patru ani poate fi contestată din mai multe aspecte”.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Un eurodeputat ungar i-a trimis o carte de istorie lui Juncker după afirmaţia privind Centenarul României

  1. Aiurel

    Cum se răspândesc prostiile… Acest eurodeputat este UNGUR (sau, eventual, MAGHIAR). De unde-o fi apărut tâmpenia asta: „ungar”?!!! Din lipsă de cultură. Dar ce priză are…