UMF Cluj: Investiție de aproape 30 de milioane de lei pentru amenajarea Centrului de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” a demarat un amplu proiect de consolidare, renovare și modernizare a clădirii „Farmacia B”, construită în 1913 și situată la intersecția străzilor Victor Babeș și Ion Creangă din Cluj-Napoca, în vederea amenajării Centrului de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului.

Lucrările, care se vor desfășura pe o perioadă de doi ani, presupun amenajarea a 13 laboratoare de cercetare, 5 laboratoare didactice, 6 săli de lucrări practice și 10 birouri pentru doctoranzi, asistenți, șefi de lucrări și profesori. Obiectivele urmărite prin acest proiect sunt: asigurarea unui mediu de învățare axat și mai mult pe cercetare, „astfel încât studenții să poată înțelege cât mai bine partea de cercetare farmaceutică și raportarea acesteia la medicina contemporană”, și oferirea unor spații în care cadrele didactice să pregătească lucrări practice relevante pentru procesul de educațional și să desfășoare activități de cercetare competitive la nivel european.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și din fonduri proprii ale universității, valoarea totală al investiției fiind estimată la 28.457.460 lei.

„Dezvoltarea infrastructurii de educație și cercetare şi utilizarea acesteia în interesul larg al echipelor didactice și de cercetare din Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» este unul dintre obiectivele principale ale planului strategic 2020-2024, adoptat anul acesta de Senatul Universității. Capitalul obținut în urma procesului educațional este foarte greu de estimat în termeni absoluți și cuantificați în beneficii financiar-economice, însă oferirea unui proces educațional de cea mai înaltă calitate contribuie pozitiv la dezvoltarea culturală, educațională și economică a oricărei societăți”, declară rectorul UMF Cluj, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Conform celor anunțate, luni, de UMF „Iuliu Hațieganu”, componenta educațională a Centrului de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului va consta în pregătirea studenților Facultății de Farmacie, a rezidenților şi a masteranzilor de la programele de studii axate pe industria farmaceutică, precum și a doctoranzilor din domeniile tehnologie farmaceutică, biofarmacie, chimie farmaceutică şi chimie organică. Centrul se adresează profesioniștilor din domeniul farmaceutic (companii de medicamente, farmacişti), care pot colabora cu Facultatea de Farmacie în cadrul unor proiecte pe diverse teme, referitoare la dezvoltarea, fabricarea, calitatea, eficiența și siguranța produselor medicamentoase.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie