UE dispusă să elimine tarifele vamale pentru autoturisme, dacă SUA vor face la fel

Bloomberg
Acţiunile companiilor europene din sectorul auto au înregistrat creşteri semnificative, în frunte cu acţiunile BMW, care au atins cel mai ridicat nivel din ultimele 11 săptămâni, după ce comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom, a anunţat că blocul comunitar este dispus să includă autoturismele pe lista bunurile industriale americane care ar putea fi importate fără taxe vamale.
“Suntem dispuşi să reducem chiar şi tarifele vamale la autoturisme la nivelul zero, dacă SUA fac acelaşi lucru. Acest lucru ar fi benefic din punct de vedere economic atât pentru noi cât şi pentru ei”, a spus Cecilia Malmstrom la o reuniune a comisiei pentru comerţ din Parlamentul European.
Acţiunile constructorilor auto şi furnizorilor de componente au înregistrat în acest an unele dintre cele mai slabe performanţe din cadrul indicelui Stoxx Europe 600, care regrupează cele mai valoroase companii europene. Declaraţiile oficialului european au dus la creşterea cu 0,6% a indicelui Stoxx Europe 600. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate de acţiunile BMW, care au atins cea mai ridicată cotaţie de după 15 iunie, în timp ce acţiunile Fiat Chrysler Automobiles NV au atins cea mai ridicată cotaţie din ultima lună.Disponibilitatea UE de a elimina tarifele vamale la autoturisme ar răspunde criticilor formulate de preşedintele SUA, Donald Trump, vizând un sistem de tarife inegal care l-a determinat să ameninţe că va introduce tarife vamale de până la 25% la importurile de autoturisme. O astfel de măsură, care ar afecta în special constructorii precum Porsche şi Audi care nu au uzine de producţie în SUA, ar majora cu aproximativ 10.000 de euro preţul autoturismelor livrate din UE în SUA, a estimat Comisia Europeană.

Articole din aceeasi categorie