UBB: Parteneriat cu Universitatea Paris-Saclay

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a anunțat, marți, semnarea unui acord de cooperare interuniversitară cu Universitatea Paris-Saclay (UPS), pentru dezvoltarea de activități în parteneriat pe termen lung cu această prestigioasă instituție de învățământ superior și de cercetare.

Ocupând prima poziție în clasamentul universităților franceze și fiind una dintre primele 15 universități în clasamentul mondial Shanghai 2020, Universitatea Paris-Saclay a rezultat din asocierea, în jurul universității Paris XI Sud-Orsay, a unor institute de elită precum Ecole Normale Supérieure Cachan, AgroParisTech sau Centrale Supélec și a unor universități precum Versailles și Evry.

„Dincolo de cooperările UBB cu marile universități ale lumii în diverse proiecte academice – consorții, granturi, organizații mai exclusiviste -, care reprezintă deja o tradiție la universitatea noastră, UBB are parteneriate bilaterale, adesea strategice, cu astfel de universități. Așadar, după acceptarea UBB în GUILD – organizația exclusivistă a unora dintre cele mai reprezentative universități world-class europene -, mă bucur să dezvoltăm acum acest nou parteneriat academic cu una dintre cele mai reprezentative universități ale Franței și ale lumii”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Cooperarea dintre Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Paris-Saclay va acoperi preponderent domenii precum științele naturii, științele sociale și politice, matematica, dreptul și educația fizică.

Articole din aceeasi categorie