U2 domină topul vânzărilor în SUA

Cea mai mare parte a încasărilor obţinute de numele importante din industria muzicală provine din turnee, conform unei analize efectuată de revista americană Billboard. Potrivit acestui top 50, grupul irlandez U2 este cel care a câştigat cel mai mult în Statele Unite în 2017.
Bono şi trupa sa au obţinut anul trecut pe teritoriul american circa 54,4 milioane de dolari, dintre care 95% se datorează concertelor susţinute pe stadioane arhipline, incluse în turneul lor gigantic ce marchează aniversarea a treizeci de ani de la apariţia legendarului album “The Joshua Tree”.
În epoca streamingului şi a stagnării vânzărilor de albume, turneele generează aproape 80% din venitul celor cincizeci cei mai prolifici muzicieni din Statele Unite, potrivit Billboard.
Starul muzicii country Garth Brooks, în vârstă de 56 de ani, ocupă locul doi în acest top. Cântăreţul a încasat anul trecut în SUA 52,2 milioane de dolari, la rândul său datorită unui turneu uriaş, antamat în 2014. Grupul Metallica încheie podiumul, cu încasări de 43,2 milioane de dolari în 2017. Prima femeie din clasament, Lady Gaga, şi primul rapper inclus în top, Kendrick Lamar, laureat în acest an cu Premiul Pulitzer, se clasează pe locul şase şi, respectiv, treisprezece.
Doar doi muzicieni care nu au fost în turneu în 2017 se află în acest clasament: regele streamingului, Drake (poziţia 37), care a obţinut încasări de 8,6 milioane de dolari pe platformele audio online, şi Taylor Swift (poziţia 48), ale cărei venituri provin, în cea mai mare parte, din vânzările şi descărcările albumelor sale.

Articole din aceeasi categorie