Turul Franţei 2018

Niciun caz de fraudă tehnologică nu a fost constatat pe durata Turului Franţei 2018, câştigat de galezul Geraint Thomas (Sky), a anunţat Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) Franţei.
Testele au fost efectuate recurgându-se la diferite tehnologii – magnetometrie, raze X şi imagistică termică -, înaintea, în timpul sau după cursă, pe durata celor trei săptămâni de competiţie, a precizat federaţia internaţională. Conform UCI, 2.852 de controale au fost realizate la startul fiecărei etape, utilizându-se tehnologia magnetometriei, o metodă introdusă de Uniunea Ciclistă Internaţională pentru prima oară la Turul Franţei din 2016. De asemenea, 164 de controale au fost efectuate asupra bicicletelor la sosirea etapelor, cu ajutorul tehnologiei cu raze X, în special cele ale învingătorilor zilei şi a tricoului galben. În plus, s-au făcut controale în timpul curselor, apelându-se la camere termice. În timpul cursei din Hexagon s-a derulat şi o fază de testare pentru a dezvolta, împreună cu Comisariatul francez al energiei atomice şi energiei regenerabile (CEA Tech), un dispozitiv care să poată fi ataşat pe toate bicicletele din pluton, pentru a detecta motoarele în orice moment al cursei.
“Obiectivul este să eliminăm suspiciunea şi să demonstrăm publicului şi tuturor actorilor ciclismului, inclusiv investitorilor, că sportul nostru este credibil”, a declarat preşedintele UCI, David Lappartient.

Articole din aceeasi categorie