Turdenii, mulțumiți de noile mijloace de transport în comun

Municipalitatea turdeană a dat în folosință, luni, cele 20 de autobuze electrice cumpărate din fonduri europene, Turda devenind astfel primul oraș din România cu transport în comun exclusiv electric.

Pentru ca autobuzele să poată fi exploatate, primăria a înființat și o nouă societate de transport local, Transport Urban Public (TUP).

Potrivit primarului Cristian Matei, cele 20 de autobuze electrice care compun flota noii societăți au dotări moderne, cu camere de supraveghere video, sistem GPS, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, Wi-fi și sistem de e-ticketing.

Autobuzele electrice au costat 50,1 milioane de lei (10,6 milioane de euro).

Potrivit primarului, începând cu anul 2020 se vor introduce cardurile electronice care vor fi distribuite gratuit și vor înlocui vechile abonamente.Biletele și abonamentele pentru transportul în comun nu vor crește, iar traseele și orarul de circulație vor rămâne aceleași după înființarea noii companii de transport public Turda.

Cristian Matei a explicat că a fost nevoie de înființarea unei noi companii, care să fie subordonată Consiliului Local Turda, deoarece transportul public era asigurat, până acum, de un operator privat.

Locuitorii din Turda se declară extrem de mulțumiți de noile mijloace de transport  în comun, mai ales că toate sunt noi și nepoluante. „Ne bucurăm de acestă investiție extrem de importantă făcută în orașul nostru și sperăm ca, de acum, cât mai multă lume să aleagă transportul în comun și să nu mai fie atât de aglomerat prin oraș”, a spus Ioan Lungu.

„Noile autobuze sunt incomparabile cu ce a fost până acum. Arătăm și noi a oraș european, cel puțin din punct de vedere al transportului în comun. Am ținut încă de la prima oră să călătoresc cu ele și să văd cât sunt de confortabile. A fost extraordinar”, a afirmat Maria Moldovan.

C.P.

Articole din aceeasi categorie