Turdenii îşi comemorează eroii

Turdenii sunt aşteptaţi joi să participe la manifestările dedicate cinstirii memoriei eroilor care au cãzut la datorie în rãzboaie purtate de poporul român şi în misiuni internaţionale, ori s-au jertfit în Decembrie ’89. Festivitatea va începe la ora 12 la monumentul eroilor aflat în fața Catedralei Ortodoxe  Turda şi va cuprinde: intonarea Imnului Național al României; serviciul religios(Parastas); alocuțiuni privind semnificația zilei; depuneri de coroane și jerbe de flori; defilarea gărzii militare de onoare; depunere de coroane a celorlalte delegații. În vederea organizării ceremonialului militar-religios pentru sărbatorirea ,,Zilei Înălţării Domnului şi a Eroilor Neamului“ organizat pe data de 06 Iunie 2019 între orele 11.00 şi 13.30 în zona Centru a municipiului Turda, se va realiza închiderea circulaţiei, în intersecţiile: intersecţia str.Libertăţii cu str. Dr. Ioan Raţiu precum şi accesul din str. Dr. Ion Rațiu spre str. Libertăţii (aleile dintre blocuri) pentru a interzice accesul pe str.Libertăţii;  intersecţia str. Bucovinei cu str. Andrei Mureşanu, pentru a interzice accesul pe str. Andrei Mureşanu cu excepţia riveranilor şi zona centrală blocată; intersecţia Piaţa Republicii cu str. Mihai Eminescu şi str. Castanilor, lăsând liberă circulaţia pe str. Mihai Eminescu şi str. Castanilor; intersecţiile Piaţa Republici cu ieşirile str. Mircea cel Bătrân şi str. Gelu; P-ta 1 Decembrie 1918 în zona BCR; intersecţia str.Aurel Vlaicu cu str.Abatorului pentru a interzice accesul pe str. Aurel Vlaicu cu excepţia riveranilor.

„Ziua Eroilor’’ a fost proclamatã ca sãrbãtoare naţionalã a poporului român prin Legea nr. 379, din 2003. Manifestãrile prilejuite de acest eveniment sunt programate, în tradiţie creştinã, de Ziua Înãlţãrii Domnului.

De Ziua Eroilor la ora 12.00 în toate lăcaşurile de cult se trag clopotele, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se păstrează un moment de reculegere. 

C.P.

Articole din aceeasi categorie