Tragedie pe lacul Belis-Fîntînele

Trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, au fost date dispărute în zona lacului Beliş-Fîntînele, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj. Cele trei persoane nu au mai fost văzute de luni seara, iar din primele verificări reiese cã, cel mai probabil, acestea s-au înecat în lac.

Potrivit IPJ Cluj, poliţiştii din Huedin au fost anunţaţi astăzi, în jurul orei 9.00, despre dispariţia celor trei. Imediat, la faţa locului au ajuns salvamontişti şi poliţşti pentru a face căutări. În jurul amiezii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Avram Iancu” din Cluj a trimis o echipă de scafandri pentru a cerceta lacul, aceştia urmînd să fie ajutaţi zilele următoare de echipe de scafandri din judeţele învecinate Clujului. ”În jurul orei 13.00, poliţia ne-a solicitat sprijinul pentru căutări. Am trimis scafandri cu barca, ei urmînd să cerceteze luciul apei şi să facă scufundări. Urmează să li se alăture alte echipaje de scafandri de la Bihor şi Mureş, pentru scufundări de amploare”, a explicat Andrei Biriş, purtătorul de cuvînt al ISU Cluj.

Se pare cã cei trei erau din Rîşca şi se aflau în zona lacului Beliş-Fîntînele la cules de fructe de pădure. Aceştia ar fi încercat sã treacă lacul cu o barcă, însă aceasta s-a scufundat iar oamenii nu au mai putut sã se salveze.

Precizăm că anul trecut, alte două persoane au murit în lacul Beliş-Fîntînele după ce hidrobicicleta cu care se plimbau s-a scufundat.

C.P.

 

Articole din aceeasi categorie