Tineri sportivi și artiști clujeni, beneficiari ai Programului MOL de promovare a talentelor

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat, miercuri, rezultatele concursului de proiecte din cadrul ediției a 15-a a Programului MOL de promovare a talentelor.

Prin intermediul acestui program, 203 proiecte și 607 tineri talentați din domeniul artelor și al sportului vor beneficia de un fond total de 560.000 lei. Mai mult de jumătate dintre proiectele susținute în acest an obțin finanțare pentru prima dată: 54 de proiecte din cele 108 la categoria sport și 32 de proiecte din cele 56 la categoria arte. 39 de proiecte au obținut finanțare la categoria de vârstă de peste 18 ani, la care au fost invitați beneficiarii edițiilor anterioare ale programului.

Majoritatea beneficiarilor acestei ediții a programului sunt cunoscuți pe plan național și internațional datorită rezultatelor deosebite în sport și artă. Din județul Cluj au obținut finanțare 25 de tineri (doi, în echipă): Adorjáni Csenge (oboi), Boțac Alexandru Cadmiel (pian), Dávid Kacsó Soma (violoncel), Șipoș Rares Alexandru (tenis de masă), Szikszai Csongor (orientare în alergare), Vigh Loránd (orientare în alergare), Zirbo Cornelius (violoncel), Boboi Felix (dans clasic/ contemporan), Câmpean Vlad (violoncel), Ciobota Maya Cristina (dans clasic/ contemporan), Gherghel Maya (pictură), Iankó Csenge Dóra (percuție), Kiss Alexander Theodor (oboi), Maksay Gergő Mátyás (violoncel), Micu David Cristian (dans clasic/ contemporan), Palkó Kondrát Alpár (trombon), Pocan Sara Alexandra (dans clasic/contemporan), Szenkovics Dávid (violoncel), Torge Tudor (chitară clasică), Füzesy Ilka (patinaj viteză), Herman Szabó Péter (înot), Rafa Mădălina Diana și Turlaș Vlad Darius (dans sportiv) și Vörös Ádám (orientare în alergare).

La ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 523 de proiecte, prin care 1.258 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 3.500.000 de lei. Alocarea fondului de 560.000 lei s-a făcut în urma selecției realizate de către juriile specializate din sport și artă. Cele 108 de proiecte de sport câștigătoare sunt susținute cu suma totală de 220.000 lei, cele 56 de proiecte de arte cu 200.000 lei, iar cele 39 de proiecte din categoria de vârstă de peste 18 ani cu 140.000 de lei – precizează organizatorii.

„În perioada următoare întocmim documentele pentru încheierea contractelor de sponsorizare și totodată ne gândim și la ediția a 16-a. Recomandăm celor interesați să pregătească din timp proiectele pe care doresc să le depună în mai-iunie anul viitor, deoarece solicitările de finanțare bine fundamentate și explicate au șanse mai mari de reușită”, declară András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

De la prima ediție, organizată în 2006, pe parcursul celor 15 ediții ale programului au fost susținuți 2.765 de tineri. Programul oferă sprijin financiar copiilor și tinerilor talentați care au obținut rezultate foarte bune la concursuri naționale și internaționale în domeniul sportiv sau artistic și au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea și continuarea carierei.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie