Theresa May, “agasată” de speculaţiile privind viitorul său politic

Premierul conservator britanic, Theresa May, ameninţată cu o frondă în cadrul propriului partid legată de Brexit, s-a declarat “agasată” de speculaţiile privind viitorul său politic, relatează AFP.

Într-un interviu difuzat la postul de televiziune BBC, cu şase luni înainte de Brexit, şefa guvernului de la Londra a afirmat că se concentrează asupra acordului de ieşire din UE, în curs de negociere.

“Sunt puţin agasată, dar această dezbatere nu are legătură cu viitorul meu, această dezbatere se referă la viitorul cetăţenilor britanici şi la viitorul Marii Britanii”, a spus prim-ministrul, care apără o relaţie comercială strânsă cu Cei 27.

“Trebuie să ne asigurăm că obţinem un acord bun din partea UE care să fie benefic pentru cetăţenii britanici oriunde ar trăi în Regatul Unit. Aste este important pentru noi”, a continuat ea.

Theresa May l-a criticat, de asemenea, pe fostul ministru de externe Boris Johnson care, în opinia sa, a folosit un limbaj “complet nepotrivit” comparând planul său pentru Brexit cu o “centură explozibilă” ataşată Marii Britanii.

Articole din aceeasi categorie