Te Deum în bisericile din Patriarhia Română la aniversarea Unirii Principatelor

În toate bisericile din Patriarhia Română va fi oficiată slujba de Te Deum vineri, 24 ianuarie, la aniversarea Unirii Principatelor Române.

„Vineri, 24 ianuarie 2020, se împlinesc 161 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), moment deosebit din istoria poporului român, înfăptuit la București de Adunarea Electivă a Munteniei, care a ales ca domnitor al țării Românești pe Alexandru Ioan Cuza, într-o clădire a Bisericii Ortodoxe Române de pe Dealul Mitropoliei, pe locul căreia se află astăzi Palatul Patriarhiei. De aceea, la Sfânta Liturghie oficiată joi, 23 ianuarie, în Catedrala Patriarhală, vor fi pomeniți Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliții Nifon al țării Românești și Sofronie Miclescu al Moldovei, precum și ceilalți făuritori ai Unirii Principatelor Române” – informează Patriarhia Română.

Aceeași sursă precizează că, în ziua de 24 ianuarie, sărbătoare națională, ierarhii și preoții Bisericii Ortodoxe Române vor oficia slujba de Te Deum în toate bisericile din Patriarhia Română, „mulțumind lui Dumnezeu pentru realizarea Unirii Principatelor Române”. La sfârșitul slujbei vor fi trase clopotele timp de un minut.

M. T.

Articole din aceeasi categorie