Tabără de formare a tinerilor antreprenori în media

Peste 30 de elevi din clasele IX – XI, provenind de la licee din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş vor afla de la profesionişti din domeniul media despre rolul presei într-o societate democratică europeană, despre tehnicile de comunicare în masă şi platformele new media.

Liceenii vor avea ocazia să scrie articole de presă despre subiectele generos oferite de comunităţile şi peisajele de la poalele Vlădesei, în cadrul “Taberei de formare a tinerilor antreprenori în media”. La închiderea taberei, elevii vor efectua şi o vizită la TVR Cluj,  unde se vor întîlni cu directorul instituţiei.

Tabăra, care se va desfăşura în perioada 17-19 iunie, la Leghia, îşi propune să clarifice rolul şi viitorul presei într-un stat modern, membru al Uniunii Europene şi, de asemeni, să formeze viitori antreprenori în media sau jurnalişti. În cadrul taberei va fi promovat şi Anul European al Voluntariatului 2011 şi evenimentele organizate în ţările membre, cu acest prilej.

“Tabăra de formare a tinerilor antreprenori în media” este organizată de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest / Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, în parteneriat cu Centrul Europe Direct Maramureş, Centrul Europe Direct Bistriţa şi cu sprijinul Asociaţiei Profesioniştilor în Presă Cluj, Asociaţiei “Atelierul de media” Cluj, TVR Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi Salvamont Salvaspeo Vlădeasa.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie