Supă franţuzească cu zarzavat

1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 ţelină, 1 praz, 1 ceapă, 1/2 varză mică, o mînă de mazăre, 1 salată mică, 1/2 lingură unt, 1/2 linguriţe zahăr, sare, 2 l zeamă de carne.

Se taie fin ca tăiţeii tot zarzavatul. Se amestecă totul cu mîna după ce s-a adăugat un praf de sare şi zahărul pisat. Se pun într-o cratiţă cu 1/2 lingură de unt şi se înăbuşă la foc potrivit. Se amestecă cu o lingură, ca să nu se ardă, însă încet să nu se sfărîme.

Separat se fierbe varza tăiată fin. Cînd zarzavatul a început să se moaie, se toarnă deasupra zeama de supă, astfel încît să fie bine acoperit. Se adaugă varza fiartă şi scursă, puţină mazăre boabe verde şi cîteva frunze de salată verde. Cînd totul este bine fiert, se adaugă restul de supă, se lasă să dea împreună un clocot şi se serveşte.

Articole din aceeasi categorie