Subsoluri, garaje și apartamente inundate, după ploaia de luni

În urma fenomenelor meteo extreme, pe parcursul zilei de luni și a nopții de luni spre marți a fost necesară intervenția a cinci autospeciale cu 6 motopompe din trei subunități ale ISU Cluj  pentru evacuarea apei din mai multe subsoluri ale imobilelor de locuit din municipiului Cluj-Napoca și din localitatea Florești.

În municipiul Cluj-Napoca s-a acționat pentru evacuarea din subsoluri pe străzile, Retezat, Edgar Quinet, Grigore Antipa, Câmpului, Eugen Lovinescu, Victor Felea și Carol Davila. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Cluj, în cea mai mare parte au fost afectate subsoluri și garaje din subsolurile caselor și blocurilor de locuințe, fiind deteriorate bunurile depozitate și, într-un caz, un autoturism parcat în garajul subteran. S-a acționat pentru a evacua apa din trei apartamente situate în demisolurile blocurilor, situate pe str. Eugen Lovinescu, Victor Felea, respectiv Carol Davila.

La Florești, marți dimineața un echipaj încă mai acționa pentru evacuarea apei din subsolul unui bloc de apartamente, care a fost inundat în cursul serii de luni. În acest caz a fost inundat un subsol cu o suprafață de cca 2000 de mp, cu funcțiunea de garaj. Apa acumulată în urma ploilor abundente a depășit adâncimea de 1 m în subsolul respectiv. Au fost deteriorate mai multe autoturisme și bunuri, parcate sau depozitate acolo.

M. T.

Articole din aceeasi categorie