Studenţi „de poveste”: Laura-Diana Popescu

Laura-Diana-Popescu-1„Cel mai important lucru este să îndrăzneşti să ai visuri mari, apoi să acţionezi pentru a le transforma în realitate” – Joe Girard

Ca orice poveste de succes, în sportul de performanţă, elementele de bază sînt sacrificiul, determinarea şi visul. Aceste atribute le are şi Laura-Diana Popescu, studentă în anul II la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a UBB, Laura-Diana-Popescu-3specializarea Sport şi Performanţă Motrică, fiind legitimată şi la cluburile sportive Pandurii Tîrgu-Jiu şi Universitatea Cluj.

Visul Laurei, de a ajunge sus în sportul de performanţă, a început la 13 ani. De atunci, viaţa ei se identifică cu acest mod de a trăi. Încrederea cu care a pornit a făcut să apară şi primele rezultate, aşa că, la 15 ani, devine Laura-Diana-Popescu-2cîştigătoarea semimaratonului internaţional de la Sfîntu Gheorghe. La 16 ani devine deja membră a lotului naţional de atletism.

În fuga Laurei după performanţă, medaliile continuau să vină (pînă acum, peste 80 de medalii). Aşa că, în 2011, obţine locul 3 la Campionatul European de Alergare Montană din Bulgaria, în 2012 ajunge vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Alergare Montană din Albania, şi în 2013 şi 2014, campioană naţională la Campionatul Naţional de Maraton (42 km). În acelaşi an ajunge vicecampioană naţională la Campionatul Naţional de Semimaraton, iar în 2014, campioană naţională la Campionatul Naţional de Cros etc.

În prezent, Laura se axează numai pe probe lungi, semimaraton şi maraton, dorindu-şi foarte mult să-i Laura-Diana-Popescu-4calce pe urmele idolului ei, Constantina Diţă (campioană olimpică la maraton). Dar, pentru a ajunge acolo, trebuie să se antreneze intens, programul zilnic fiind de la 9:00 la 11:00 şi de la 16:00 la 18:00. De acest program se ocupă antrenorul Sergiu Dascăl.

În ciuda programului încărcat, Laura nu neglijează studiile, fiind, mai mereu, cu rezultate bune şi implicată ca voluntar activ în cadrul Mişcării Sportive a Studenţilor Transilvăneni. Pe lîngă sportul de performanţă, studenta noastră este pasionată de dansurile populare, dansurile moderne, şi îi place să schieze.

Cum va fi viitorului Laurei, încă nu ştim. Aşteptăm Olimpiada 2020 să o regăsim pe primele locuri la proba de maraton. Deocamdată nu se gîndeşte la Olimpiada din 2016, dar se pregăteşte intens pentru cea de peste 5 ani.

Adrian Mleşniţe

Articole din aceeasi categorie