Sorin Apostu susţine că doar patru din cele 17 telefoane erau funcţionale

Primarul municipiului Cluj, Sorin Apostu, a declarat luni, în faţa instanţei supreme, în legătură cu cele 17 mobile pe care procurorii susţin că le folosea, că numai patru erau în stare de funcţionare, două ale sale şi două ale soţiei, restul fiind telefoane mobile noi, primite în urma unor promoţii, sau telefoane vechi care nu mai funcţionau de ani de zile.

Sorin Apostu a demontat acuzaţiile procurorilor în cadrul recursului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Acesta şi-a menţinut declaraţiile pe care le-a făcut la instanţa de fond şi a adus o serie de precizări legate de acuzaţii.

În ceea ce o priveşte pe învinuita Aspazia Andronic, Apostu a spus că o cunoaşte de circa zece ani de zile, dar nu ştia că are contracte cu regiile subordonate primăriei Cluj, competenţa semnării acestor contracte revenind exclusiv directorilor de regii care sînt numiţi de Consiliul Local Cluj. “Nu mi s-a cerut şi nici nu i-am acordat favoruri lui Andronic. Nu am avut cunoştinţă de existenţa contractului încheiat între soţia mea şi Aspazia Andronic. În baza unei convenţii făcute cu soţia, nu discutam acasă probleme de serviciu.”, a declarat Sorin Apostu.

În ceea ce priveşte acuzaţia legată de licitaţia pentru salubrizarea oraşului Cluj, Apostu a spus că nu a avut nicio calitate în cadrul acesteia, responsabilitatea revenind unei comisii de licitaţie, membrii acesteia fiind numiţi de şefii Comitetului de Administraţie din cadrul căreia proveneau.

Apostu a adăugat că licitaţia a fost contestată în instanţă de către toate firmele care au participat la aceasta, inclusiv de Societatea Brantner Vereş SA care cîştigase un contract pentru partea de est a oraşului. “În urma licitaţiei a fost desemnat beneficiarul contractului de concesionare, a firmei de salubrizare, primăria primind o redevenţă de 50.000 de euro/an. Societatea Vereş SA deţinea şi înainte de organizarea licitaţiei 80 la sută din serviciile de salubrizare – menajeră a oraşului Cluj Napoca.”, a menţionat Sorin Apostu.

Acesta a mai spus, în legătură cu omul de afaceri Simion Mureşan, că şi-a petrecut concediul cu acesta în Grecia, însă şi-a plătit singur concediul. “Într-adevăr am mers împreună cu Mureşan în Grecia cu familiile noastre. El a închiriat o vilă, eu am închiriat un apartament în altă vilă aflată la zece kilometri distanţă, că acolo am găsit, cu 80 de euro/noapte. Eu am suportat costurile deplasării efectuate”, a spus Sorin Apostu.

În legătură cu acuzaţiile procurorilor legate de abonamentele stradale privind distribuirea pepenilor, acesta a mai spus că nu a avut nicio implicare privind eliberarea acestor abonamente, aceste atribuţii revenind compartimentului de specialitate.

Apostu a mai precizat că activitatea de consultanţă juridică desfăşurată de soţia sa avea loc acasă cînd el ajungea de obicei seara tîrziu. “În ceea ce priveşte înţelegerea presupus frauduloasă între soţia mea şi Elena Popa, aceasta viza doar distribuirea unor contracte de sponsorizare în vederea ajutorării unui copil bolnav”, a menţionat Apostu.

El a adăugat că, în ultimii zece ani, Compania OMV nu şi-a deschis nicio filială în Cluj şi că magazinul Carrefour îşi desfăşoară activitatea pe raza oraşului Floreşti, răspunzînd astfel mai multor acuzaţii ale procurorilor privind contractele acestora cu primăria.

Audierile continuă la ÎCCJ, judecătorii urmînd să decidă dacă îi menţin în arest pe Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Mihai Stoia.

Articole din aceeasi categorie