Şcoală Clujeană de Psihologie Clinică şi Psihoterapie: un exemplu despre cum se poate face performanţă şi în România

Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinte ale Educaţiei din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai inaugurează astăzi, 8 septembrie, Complexul CAMELOT (Clinical AMphitheatre for Excellence Laboratories Of Therapies), format din clădirea AVALON (Advanced Virtual Applications Laboratories of Napocensis), care găzduieşte “Platforma de Roboterapie şi Psihoterapie prin Realitate Virtuală”, unde se află “Laboratorul Holodeck” (“Cubul Virtual”) şi forumul RATIONALIA (amfiteatru pentru dezbateri în aer liber).

Proiectul a început acum trei ani. Ideea noastră a fost să creăm o unitate de cercetare complet autonomă, care să aibă trei componente principale, foarte importante: o componentă de cercetare, o componentă didactică şi o componentă de servicii către comunitate. Am început cu partea de cercetare, această componentă fiind inaugurată cu un an şi mai bine, în urmă. Partea de servicii a fost dezvoltată tot atunci. Astăzi însă, toate cele trei componente ale complexului sînt bine închegate şi avem o dotare completă şi complexă” – a declarat, într-o conferinţă de presă, prof. univ. dr. Daniel David.

Referindu-se la aniversarea a 10 ani de Şcoală Clujeană de Psihologie Clinică şi Psihoterapie, prof. dr. Daniel David a declarat că această şcoală este “un exemplu cum, dacă creezi oportunităţi pentru oameni care sînt foarte bine pregătiţi, ei pot să facă performanţă şi în România”.

„Tradiţia psihologiei clujene la UBB nu a fost una clinică. Ca să ai o şcoală de psihologie clinică îţi trebuie în primul rînd resurse umane foarte bine pregătite, dar şi o infrastructură foarte avansată. UBB nu ne-a dat, ca să zic aşa, lucruri gata făcute, ci ne-a creat oportunităţi să dezvoltăm ceea ce noi putem să facem” – a declarat prof. dr. Daniel David.

M. T.

Articole din aceeasi categorie