SCJU Cluj: Lucrări de modernizare de peste 4,5 milioane lei

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a anunțat, marți, finalizarea unor lucrări de modernizare și de refacere a unor utilități, valoarea totală a investiției fiind de peste 4,5 milioane lei.

„După aproape un an, timp în care s-au desfășurat ample lucrări de modernizare, curtea Complexului Clinicilor 3-5, întâmpină pacienții așa cum se cuvine: cu grădini interioare și spații verzi proaspăt amenajate; cu spațiu carosabil asfaltat și alei pietonale pavate; cu bănci, suporți pentru biciclete, stații de încărcare pentru mașini electrice; cu un sistem nou de iluminat; cu un sistem automatizat de irigații; cu 276 locuri de parcare amenajate. Investiția, în valoare totală de peste 4.500.000 lei, a presupus, într-o primă fază, refacerea rețelei de apă și canalizare și crearea unui sistem pentru amplasarea în subteran a rețelelor de curent electric și curenți slabi. Mai apoi, am trecut la asfaltarea suprafeței carosabile, pavarea suprafeței pietonale, amenajarea spațiilor verzi, trasarea și numerotarea locurilor de parcare” – a anunțat conducerea SCJU Cluj, mulțumind, totodată, Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și Consiliului Local, „deoarece, alături de spital, au sprijinit financiar realizarea acestui proiect”.

Următoarele obiective anunțate de conducerea spitalului vizează refațadizarea clădirilor, îndepărtarea cablurilor aeriene de pe clădiri, reabilitarea acoperișurilor, implementarea unui sistem de signalistică exterioară și a sistemului modern de control al accesului autovehiculelor în incinta spitalului. Un proces de modernizare și reabilitare este anunțat și pentru curtea Complexului Neuro-Psihiatrie.

M. T.

Articole din aceeasi categorie