SCJU Cluj: Lucrări de modernizare a secțiilor clinice Ortopedie – Traumatologie I-II

Spitalul Clinic Județean de Urgență a anunțat semnarea contractului cu firma câștigătoare a licitației pentru proiectul de modernizare și reabilitare a secțiilor clinice Ortopedie – Traumatologie I-II.

Este cea de-a patra procedură de achiziție publică, după trei proceduri încheiate fără succes, din cauza neconformității ofertelor sau a lipsei participanților

Potrivit conducerii spitalului, proiectul de reabilitare include modernizarea și etajarea clădirii, relocarea și modernizarea blocului operator și a compartimentului de terapie intensivă, amenajarea accesului ambulanțelor și instalarea unui lift exterior.  Valoarea investiției depășește 26.000.000 lei.

„Mulțumim Consiliului Local și Primăriei Municipiului Cluj-Napoca pentru sprijinul acordat în demararea acestui proiect. În 2020, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca a alocat Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca un total de 5.600.000 lei pentru lucrări de modernizare și investiții” – a transmis conducerea spitalului.

Clinica de Ortopedie-Traumatologie „Alexandru Rădulescu”, compusă din două secții de ortopedie-traumatologie, a fost primul spital de ortopedie din țară, inaugurat în 1921. Clinica este compusă din două secții, un bloc operator și un compartiment ATI, amplasate în aceeași clădire.

În cele două secții clinice, anul trecut au fost internați peste 3100 de pacienți, au fost efectuate 3000 de intervenții chirurgicale, iar în ambulatoriu au fost consultați 5600 pacienți – precizează conducerea spitalului.

M. T.

Articole din aceeasi categorie