Scenariile după care vor merge elevii la școală

Autoritățile clujene au anunțat, ieri, scenariile după care vor merge copiii la cursuri, în noul an școlar. Astfel, din totalul de 423 de unități școlare, la nivelul județului Cluj, 317 vor merge pe scenariul I, ceea ce înseamnă participarea zilnică a  preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu aplicarea și respectarea tuturor normelor de protecție, a explicat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

De asemenea, 98 de unități școlare vor urma scenariul II, ceea ce înseamnă participarea zilnică a preșcolarilor și a elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasa a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea normelor și revenirea parțială, prin rotație, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea normelor, în timp ce opt unități școlare vor merge pe scenariul al III-lea, ceea ce înseamnă participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități și lecții online.

Prefectul a mai precizat că dacă va apărea un caz de coronavirus într-o clasă, acea clasă va intra în carantină pentru 14 zile și va urma cursuri online. Școlile care vor urma scenariul al III-lea sunt Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii (unde se merge pe acest scenariu din cauza lucrărilor de reparații), Școala Gimnazială Aghireș-”Fabrici”, comuna Aghireșu, Grădinița cu program normal Leghia, comuna Aghireșu, Grădinița cu program normal Ticu-Colonie, comuna Aghireșu,, unde rata de incidență este de peste 3 la mia de locuitori, Școala Gimnazială Aghireșu, comuna Aghireșu, Școala Primară Băgara, comuna Aghireșu, Școala Primară Macău, comuna Aghireșu, și Liceul Teoretic „Horea, Cloșca și Crișan” Cluj-Napoca.

De asemenea, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca se va merge pe scenariul I – un schimb, la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” – pe scenariul II – două schimburi, la Colegiul Național „Emil Racoviță”, pe scenariul II – un schimb, la Colegiul Național „George Barițiu” scenariul II – un schimb, Colegiul Național „George Coșbuc” și Colegiul Național „Gheorghe Șincai” vor urma scenariul II – un schimb, respectiv două schimburi. De asemenea, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda se va merge pe scenariul II – un schimb, la Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” se va merge pe scenariul I – un schimb, iar la Colegiul Tehnic „Ana Aslan” Cluj-Napoca se va urma scenariul II, cu două schimburi.

Prefectul a mai precizat că în momentul de față, sunt 45 de unități școlare din județul Cluj care nu au autorizații sanitare de funcționare, motivul principal fiind calitatea apei. Există însă un progres față de anul trecut, când existau 13 unități școlare cu latrina în curte, acum fiind una singură.

Inspectorul general al ISJ Cluj, Marinela Marc, a dat asigurări că elevii vor începe cursurile în siguranță, iar școlile sunt pregătite să îi primească pe elevi, pe scenariile stabilite. „Anul acesta școlar începe altfel, dar sperăm să nu se va încheia așa, am convingerea că orice problemă va apărea o vom putea gestiona”, a spus ea.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie