Sărbătorit alături de fani la împlinirea vârstei de un an

Puiul de panda Yuan Meng a sărbătorit împlinirea primului său an de viaţă la Grădina Zoologică din Beauval, un oraş din centrul Franţei, în faţa camerelor de filmat ale reprezentanţilor presei şi alături de numeroşi admiratori. Cu această ocazie, puiul de panda a primit şi un tort aniversar, informează AFP.
Ziua de naştere a lui Yuan Meng, primul pui de panda care a venit pe lume în Franţa, a început cu deja tradiţionala sesiune de alăptare, urmată de o scurtă joacă cu mama lui, Huan Huan, în interiorul incintei sale.
Apoi, mama şi fiul ei au ieşit în ţarcul exterior, unde Yuan Meng a descoperit un tort aniversar preparat de îngrijitoarea lui, alcătuit din cuburi mari de îngheţată roz şi galbene, suprapuse şi îmbibate cu sirop, alături de bucăţi de morcov şi mere.
“La început nu a fost deloc interesat, s-a întors şi a început să se caţere într-un copac, înainte de a reveni totuşi pentru a gusta tortul alături de mama lui”, a relatat pentru AFP Delphine Delord, directoarea de comunicare a grădinii zoologice franceze, care a primit în august între 8.000 şi 10.000 de vizitatori pe zi şi care va înregistra un plus de vizitatori în cursul zilei de sâmbătă.
“Mulţi fani care au urmărit evoluţia acestui pui de panda după naşterea lui au venit aici special pentru aniversarea lui”, a adăugat Delphine Delord. “Puiul a început să ducă o viaţă obişnuită de panda, cu gustări (lujeri de bambus), sieste şi plimbări”, a adăugat ea.
Un tort uriaş a fost servit, de asemenea, vizitatorilor grădinii zoologice.
Din cauza căldurii puternice, Yuan Meng îşi va petrece după-amiaza într-un ţarc interior ce dispune de aer condiţionat. Micul mamifer erbivor, ce avea la naştere doar 142 de grame, are în prezent o greutate de aproape 30 de kilograme şi consumă între 100 şi 200 de grame de bambus pe zi. El doarme între opt şi 10 ore pe noapte şi face apoi o siestă de 2-4 ore în timpul zilei.
Urşii din specia panda uriaş figurează pe lista roşie mondială a speciilor ameninţate, întocmită de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN). Ei se află în pericol de dispariţie din cauza încălzirii climei, care le ameninţă habitatul şi sursele de hrană.
Deplasarea în Franţa a părinţilor lui, în 2012, în cadrul unui împrumut pentru 10 ani, se înscrie în sfera “diplomaţiei panda”, un cadou folosit de China pentru strângerea relaţiilor diplomatice cu alte ţări.
Yuan Meng va fi transferat în China după ce va fi înţărcat, peste doi ani.
În decembrie, soţia şefului statului francez, Brigitte Macron, i-a făcut o vizită cu ocazia unei ceremonii de botez, în prezenţa unor demnitari chinezi. Conform tradiţiei, Brigitte Macron este, alături de soţia preşedintelui chinez, Peng Liyuan, naşa micului pui de panda.

Articole din aceeasi categorie