Sărbătoreşte împlinirea vârstei de 60 de ani cu o strângere de fonduri pentru copiii din Malawi

Cântăreaţa americană Madonna a lansat o campanie de strângere de fonduri ce vizează obţinerea sumei de 60.000 de dolari în beneficiul copiilor din Malawi. În prima zi după debutul acestei iniţiative caritabile, vedeta pop a strâns deja peste 10.000 de dolari, informează Reuters.
Cântăreaţa americană, care a adoptat patru copii din această ţară africană în ultimii 10 ani, a anunţat că toate fondurile vor fi donate în beneficiul fundaţiei sale Raising Malawi, care sprijină orfelinatele rurale “Home of Hope”.
Madonna a demarat această campanie, care se va desfăşura pe durata lunii august, pe pagina ei de Facebook şi a spus că doreşte să marcheze prin această iniţiativă cea de-a 60-a aniversare a ei, pe care o va celebra pe 16 august.
“Pentru ziua mea de naştere, nu pot să mă gândesc la un cadou mai frumos decât să conectez familia mea globală cu această ţară frumoasă şi cu copiii ei care au nevoie cel mai mult de ajutorul nostru”, a scris vedeta într-un mesaj pe Facebook.
“Fiecare dolar pe care îl vom strânge va merge direct către alimente, şcoli, uniforme şi servicii medicale”, a adăugat ea. Potrivit site-ului artistei, peste 200 de persoane au făcut deja donaţii şi au contribuit la strângerea a aproape 11.000 de dolari din suma-ţintă de 60.000 de dolari în prima zi după lansarea campaniei.
Madonna a înfiinţat organizaţia non-profit Raising Malawi în 2006 pentru a sprijini programe de sănătate şi educaţie, create în special pentru fetele din această ţară africană.
În 2017, cunoscuta cântăreaţă a adoptat două fete din Malawi, gemenele Esther şi Stella, în vârstă de patru ani. Tot anul trecut, Madonna a inaugurat şi un spital pentru copii în Blantyre, al doilea oraş ca mărime din Malawi.
Madonna are alţi doi copii adoptaţi din aceeaşi ţară africană – David Banda şi Mercy James – şi doi copii biologici – Lourdes şi Rocco.

Articole din aceeasi categorie