Sărbătoare pentru creștinii din Nima

Zilele trecute a fost o importantă sărbătoare pentru credincioșii Parohiei Ortodoxe din Nima, localitate componentă a comunei Mintiu Gherlii.

Creştinii din vecinătatea municipiului Dej l-au primit în mijlocul lor pe noul preot paroh, Câmpeanu Daniel Cristian. La acest eveniment important în viaţa comunităţii, au luat parte reprezentanţii administraţiei locale, în frunte cu primarul Dumitru Oltean, precum şi numeroşi credincioşi din localitate şi din satele vecine, dornici să-şi întâlnească noul păstor sufletesc. Foarte mulţi ortodocşi în vârstă, dar și tinerii și copiii satului au venit la frumoasa biserică din centrul localităţii pentru a participa la acest eveniment semnificativ din parohia lor. Slujba religioasă a fost săvârșită de preotul protopop al Protopopiatului Ortodox Dej, Ioan Buftea, împreună cu părintele Ioan Costin, cel care a păstorit Parohia Nima peste 40 de ani, și cu părintele Daniel Cristian Câmpeanu, noul paroh.

În cuvântul de învățătură, intitulat „Sfântul Ilie – omul lui Dumnezeu”, părintele protopop a vorbit despre viața Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul și a continuat cu alese sfaturi duhovnicești pentru toți cei prezenți.

După terminarea Sfintei Liturghii a urmat momentul important al instalării părintelui Câmpeanu Daniel Cristian ca paroh al Parohiei Ortodoxe Nima. Părintele Daniel a primit în mod simbolic Evanghelia, Crucea și cheia Bisericii, apoi a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra sa și Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, pentru că tot în această zi, dar cu 12 ani în urmă, a fost hirotonit preot.

Părintele Ioan Costin, cel care a fost paroh timp de 40 de ani în Parohia Nima și care s-a pensionat, a mulțumit tuturor credincioșilor pentru sprijinul acordat în acești ani de slujire. A fost un moment emoţionant al acestei frumoase sărbători religioase.

 La sfârşitul slujbei, primarul comunei Mintiu Gherlii, Dumitru Oltean, şi el fiu al satului Nima, a adresat cuvinte de mulțumire părintelui Ioan și urarea de bun venit în satul Nima noului preot paroh.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie