Sărbătoare creștinească la Cătina

La sfârșitul săptămânii trecute, credincioșii din comuna Cătina au trăit adevărate momente duhovnicești.

Duminică după-amiază, strada principală a localității s-a umplut de oaspeți veniți din satele vecine, dar și din Cluj-Napoca și Gherla, unii chiar din județul Mureș, din Șărmașu. Cu  toții au fost prezenți la deschiderea bisericii penticostale „Speranța”. Serviciul divin a fost deschis de amfitrionul evenimentului, pastorul Bisericii Penticostale „Speranța” din Gherla, Giovani Rațiu, care după ce i-a salutat cu drag pe creștinii aflați în curtea noului lăcaș de cult, a citit din Psalmul 103.

Cuvântul Domnului a fost rostit de pastorul bisericii „Betania” din Cluj-Napoca, Vasile Bojor, președintele Comunității Penticostale Regionale Cluj, care în cuvântul său a reliefat importanța deschiderii acestei biserici în viața creștinilor din comuna de  pe Câmpie.

În cadrul slujbei a evoluat corul mixt al Bisericii Penticostale „Speranța” din Gherla. Slujba oficiată în are liber a fost organizată în condițiile respectării măsurilor de protecție împotriva  pandemiei.

Sufletul și principalul promotor al acestei investiții a fost pastorul gherlean, Giovani Rațiu, care a urmărit zi de zi stadiul lucrărilor de șantier. În obținerea documentației tehnice domnia sa a fost sprijinit și de Primăria din localitate.

La intrarea în zona respectivă, toată lumea a primit o umbrelă de culoare albă, cu inscripția Biserica „Speranța”. Evenimentul a fost onorat de primarul comunei Cătina, Alexandru Bota, dar a fost prezent și primarul municipiului Gherla, Ioan Neselean .

În comuna Cătina, recent a fost finalizată construcția noii biserici greco-catolice, urmând ca sfințirea să aibă loc în perioada următoare.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie