Rugby tag şi minirugby pentru toţi cei interesaţi

    Federatia Română de Rugby a acordat  în ultimii ani o importanţă deosebită strategiei de dezvoltare a jocului cu balonul oval, plecând de la faptul că şi partenerii noştri, World Rugby, C.OS.R., M.E.C., M.T.S. converg prin proiectele lor la creşterea numărului de practicanţi a acestui sport.
Sectorul dezvoltare din care fac parte, cuprinde activităţi de rugby –tag , mini-rugby, selecţie pentru centrele de pregătire, promovarea şi organizarea de evenimente, cursuri, … Asigurăm prin intermediul întâlnirilor, dezbaterilor şi cursurilor pe care le organizăm suport logistic, calificare de antrenori şi arbitri de rugby –tag , suport material şi metodic.
Planul strategic propus pentru 2017 a sectorului dezvoltare are trei  mari componente:
Rugby tag sau rugby non-contact, implementat în toate judeţele ţării care are ca priorităţi:
• dezvoltarea unui sistem naţional  periodizat  de implementare în mediul şcolar, coraborat cu proiectele naţionale partenere (COSR; O.G.; G.I.R.,etc);
• crearea grupului de responsabili judeţeni şi specializarea acestora, lucru care deja l-am realizat anul trecut;
• monitorizarea activităţii competiţionale şcolare.
Minirugby care are ca priorităţi:
• crearea unui sistem de formare continuă (specializare) a antrenorilor (periodizarea anuală);
• identificarea  judeţelor cu potenţial de dezvoltare în minirugby – aici ar fi de menţionat faptul că în Transilvania avem un Campionat Regional regulat.
Informaţii suplimentare pentru copiii interesaţi să se iniţieze în rugy prin cele două forme propuse (rugby – tag, minirugy)  se pot obţine la telefonul 0747. 556735.
    Gheorghe SABĂU

Articole din aceeasi categorie