Rugby | SuperLiga – 6 | “U” Cluj – Timişoara Saracens 22:38 (3:21): Greu de rezistat în faţa campionilor!

Pe stadionul din Parcul Sportiv ‘Iuliu Hatieganu’ în etapa a VI-a din cadrul SuperLigii CEC Bank s-au întâlnit Universitatea Cluj şi Timişoara Saracens, după o partidă în care studenţii ardeleni au dat o replică pe măsura campionilor en-titre, aceştia s-au impus cu rezultatul de 38-22, obţinând şi punctul bonus ofensiv.Pe stadionul din Parcul Sportiv ‘Iuliu Hatieganu’ în etapa a VI-a din cadrul SuperLigii CEC Bank s-au întâlnit Universitatea Cluj şi Timişoara Saracens, după o partidă în care studenţii ardeleni au dat o replică pe măsura campionilor en-titre, aceştia s-au impus cu rezultatul de 38-22, obţinând şi punctul bonus ofensiv.
Timişoara Saracens a început în forţă şi, după numai două minute, a marcat primul eseu al partidei prin William Helu, reuşită transformată de Luke Samoa. Gazdele au replicat cu o lovitură de pedeapsă concretizată de Ionuţ Mazăre, în schimb timişorenii au finalizat o nouă acţiune cu eseu, autor Marian Sabău, transformarea fiind asigurată de acelaşi Luke Samoa.
Până la pauză bănăţenii s-au desprins cu reuşita lui Lotter Pretorius, din faţa butului Luke Samoa izbutind o nouă transformare şi primele 40 de minute s-au încheiat cu Timişoara Saracens având un avantaj de 21-3, ceea ce părea că va asigura un succes consistent elevilor lui Matt Williams.
Imaginea jocului s-a schimbat însă în repriza secundă şi Ionuţ Mazăre a marcat din dropgol, apoi Alin Dinu a bătut defensiva vizitatorilor, acelaşi Ionuţ Mazăre reuşind transformarea. Surprinşi de reacţia studenţilor, timişorenii au revenit în minutul 54 cu încercarea lui Jack Umaga, însă puţin mai târziu au rămas fără Mesake Doge, trimis pe banca pedepselor pentru zece minute.
În superioritate numerică Universitatea Cluj a jucat pragmatic şi, cu trei lovituri de pedeapsă concretizate de Ionutţ Mazăre, s-a apropiat la doar şase puncte de echipa de pe malurile Begăi, care avea să se desprindă în ultimele minute cu eseul lui Randall Morrison, respectiv tentativele de ţintă concretizate de Luke Samoa.
Următoarea etapă programează pentru Timişoara Saracens o dispută pe propriul teren cu Politehnica Iaşi, în timp ce Universitatea Cluj şi-a încheiat evoluţiile din turul sezonului regulat.
Etapa a 6 – a
Dinamo – CSM Bucureşti 32:53
CSM Ştiinţa Baia Mare – Poli Iaşi 64:0
“U” Cluj – Timişoara Saracens 22:38
Clasament – 6 : Steaua 21, CSM Bucureşti 16, Baia Mare 15, Timişoara 13, Dinamo 12, “U” Cluj 4, Politehnica Iaşi 2.

Etapa a 7 -a, 7 octombrie: Timişoara – Iaşi; Baia Mare – Dinamo; CSM Bucureşti – Steaua.

Articole din aceeasi categorie