Rugby Punct final în Superliga 2014 : “U” Cluj – Steaua 26:18 (20:10)

U” Cluj pe locul 5. În anul 65 al existenţei sale

stadion Parcul sportiv ‘Iuliu Haţieganu’, duminică, 14 septembrie * “U” Cluj : Boar, Gheţa, Vasiliu, Diaconu, Rus, Rotar, Murgoci, Curcă, Podea/cpt, Dimofte, McGrath, Roşu, Nistor, Moala, I. Mazăre, Manolachi, Sălăgean, Petucher, Dordevic, Ignea, A. Mazăre, Paraschiv, Dinu, antrenori Bogdan Cantor/pr, Ioan Teodorescu, Horea Hîmpea/secunzi. Steaua : Baraulea/cpt, Radu, Neacşu, Grigore, Udroiu, Sakalia, Bulearcă, Coşereanu, Diaconescu, Lazăr, Ioniţă, Ahofono, Dascălu, Zamfir, Niacşu; Naitoko, Orghianu, Tatu, Dima, Pătraşcu, Cocîrlă, Golubenco, Tupou, antrenor Marin Moţ * arbitru Emanuel Gorodea * marcatori : McGrath/e, eseu de penalizare, Dimofte (2tr, 2lp), Ignea (2lp) pentru “U” Cluj; Niacşu/e, Zamfir/e, Lazăr (2lp, tr) pentru Steaua

Luaţi şi citiţi toate cronicile actualei ediţii din Superligă şi veţi constata că am crezut într-o clasare bună a rugbiştilor “U” Cluj şi locul 5 obţinut nu poate decît să ne bucure. Dar este locul care şi întristează şi mă gîndesc aici la partidele pierdute de universitari pe final de joc, cu Steaua şi Dinamo, care i-ar fi putut plasa în final pe locul 4. “U” Cluj este, prin lotul pe care-l are, prin staff – ul tehnic şi administrativ, echipă de primele ‘4’ locuri în clasamentul final.

Acest loc 5 în 2014 este şi cel mai bun realizat de studenţi noştri în actualul format al campionatului naţional, Superliga, cu debutul în 2011.

Ne-am temut de meciul cu Steaua. Ambiţia, dăruirea, plusul tehnic, prospeţimea fizică manifestată pe toată durata celor 80 de minute de joc efectiv, o motivaţie dată de numele adversarului, toate la un loc au dus în final la o victorie meritată, fără dubii. Un loc 5 care onorează 65 de ani de rugby “U” Cluj într-un an aniversar, CS “U” Cluj la 95 de ani. Aveţi toată gratitudinea noastră !

U” Cluj în sezonul 2014 :

eseuri marcate 34 (din care 3 eseuri de penalizare)

eseuri primite 63

cele mai multe eseuri Cristian Murgoci– 6

cele mai multe puncte Ionuţ Dimofte – 115 (4 eseuri; 19 tr; 2lpc; 17lp)

Cupa României

Pentru “U” Cluj, ca şi pentru restul echipelor, competiţia continuă, pe rol intrînd fazele superioare din Cupa României.

CSM Ştiinţa Baia Mare din nou campionaă naţională !

După doi ani, băimărenii antrenaţi de Eugen Apjok revin pe prima treaptă a podiumului naţioanl, după victoria în faţa celor de la Farul, 25:19 (10:6). A fost o partidă disputată, la nivelul cerut de o primă divizie naţională. Farul a ajuns din noroc în finală – vom ţine mult timp cele întîmplate cu legitimaţiile celor de la RCMU Timişoara înaintea de semifinala cu tomitanii -, nu a putut rezista presiunii unei grămezi maramureşene mult mai puternice, unui joc mai organizat şi mai combinativ la nivelul liniilor.

RCMU Timişoara reuşeşte bronzul !

În finala mică, RCMU Timişoara – Dinamo 43:3 (14:3), scorul nu cere comentarii, Dinamo nu este deloc la nivelul dinainte de 2000, în timp ce timişorenii sînt obligaţi să facă lumină în cazul celor şase legitimaţii distruse !!!

Clasament final Superliga 2014 :

CSM Ştiinţa Baia Mare

Farul Constanţa

RCMU Timişoara

Dinamo

U” Cluj

Steaua

CSM Bucureşti (baraj pentru rămînere/retrogradare, adversară RC Bîrlad/poli Iaşi)

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie