Rugby Cupa României RCMU Timişoara – CSM Ştiinţa Baia Mare 19:14 (9:8)

RCMU Timişoara din nou Cupa României şi din nou în faţa maramureşenilor

În 2011, RCMU Timişoara învingea CSM Ştiinţa Baia Mare, la Alba Iulia, cu un neverosimil pentru acel an, 32:10. Tot într-un alt oraş, Cluj – Napoca de data aceasta, la trei ani distanţă, RCMU Timişoara trece tot de CSM Ştiinţa Baia Mare, mai strîns însă, 19:14, dar la capătul unei partide disputate, cu răsturnări de scor (9:8; 9:14, 19:14 ca să dau trei exemple doar), cu reveniri în joc de o parte şi alta, alternanţe care dau sarea şi piperul oricărei partide de rugby.

Cu cîteva zile în urmă numai, într-un talk – show sportiv televizat, anticipam victoria bănăţenilor şi iată că nu m-am înşelat. Posesia a fost atu – ul principal al jucătorilor lui Danie de Villiers, posesie dublată de mai multă fantezie, mai multă explozie în fazele de atac şi deschideri pe treisferturi. Finalul a fost al timişorenilor, cu Popîrlan, Kinikinilau şi Calafeteanu în zi de graţie.

Au marcat Popîrlan (eseu) şi Calafeteau (tr, 4lp) pentru RCMU; Oancea (eseu) şi Luke Samoa (3lp) pentru băimăreni.

România pe locul 17 în clasamentul mondial 2014

IRB a făcut cunoscut clasamentul final al anului rugbystic 2014. România (zece meciuri test anul acesta, 7 victorii, 3 înfrîngeri) termină pe locul 17 cu 67.38 puncte, clasare bună dacă avem în vedere rugby – ul autohton.

Prima poziţie rămîne ca şi anul treut, Noii Zeelande – 93.70 puncte, urmată de Africa de Sud, Irlanda, Anglia, Australia, Ţara Galilor, …

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie