REŢETELE CAROLINEI

SUPĂ DE PEŞTE CU BORŞ

Ingrediente: 2 l apă, 2 pahare borş, o ceapă mare, 500 grame peşte, un  hrean curăţat, 3 linguri ulei, 2 linguri de făină, o legătură de pătrunjel tocat, sare, piper, boia.

Se pune la fiert apa împreună cu borşul, la care se adaugă hreanul răzuit şi ceapa tocată. Curăţăm peştele, îl porţionăm, adăugîndu-l la supa care fierbe. Pregătim un rîntaş cu boia şi îl turnăm în supă, lăsînd să fiarbă împreună 1O minute. La servire se presară pătrunjel, piper şi sare după gustul fiecăruia.

CIOLAN CU PELERINĂ

Ingrediente: un ciolan afumat (sau proaspăt) de mărime mijlocie, 150 grame făină, 2 gălbenuşuri, 20 grame drojdie, o cană de lapte cald, sare, o linguriţă de zahăr.

În făina cernută într-un vas, se adaugă drojdia înmuiată în lapte cald, în care am dizolvat zahărul. Se adaugă un gălbenuş de ou, sare şi se frămîntă un aluat mai tare, pe care-l lăsăm la dospit 2 ore. Ciolanul curăţat se pune la fiert pînă se înmoaie. Din aluatul crescut se întinde o foaie, în mijlocul căruia se aşează ciolanul, şi înfăşurăm ca pe o pelerină,pe care o vom unge cu gălbenuş de ouă şi o punem într-o tavă unsă cu untură în cuptorul fierbinte, lăsînd să capete o culoare arămie, stropind des cu unsoarea din tavă.

PLĂCINTA STUDENTULUI

Ingrediente: 1 kg de făină, 3 ouă, 3 borcane  chefir, 40 grame drojdie proaspătă, o linguriţă sare, ulei pentru prăjit plăcintele.

Se amestecă ingredientele şi se pun într-o pungă mare de plastic transparentă, apoi se leagă punga astfel încît să lăsăm 2/3 din spaţiul pungii pentru dospire. Aluatul se aşează în frigider pentru 24  de ore. ATENŢIE NU ÎN CONGELATOR! Cînd se scoate din frigider, se desface cu grijă gura pungii şi se ia atît aluat cît se doreşte pentru ziua respectiva. Restul aluatului care rămîne în pungă se leagă foarte bine şi se pune înapoi în frigider. Se întinde cu mîna aluatul de mărimea dorită, şi îl vom coace pe ambele părţi în ulei încins. Această plăcintă nu reuşeşte decît cu CHEFIR şi nu este voie să fie atinsă de apă sau lapte.

S’ aveţi poftă!

Chira  Carolina

Articole din aceeasi categorie