REŢETELE CAROLINEI

Roşii umplute cu urdă
Ingrediente: 250 g roşii mijlocii, 150 g urdă, o legătură mărar.

Tăiem capacele roşiilor, scobim miezul, apoi le umplem cu urdă şi mărar. După ce s-au umplut feliile de roşii tăiate le aranjăm sub forma unui coşuleţ.

    Mîncare de cartofi cu macaroane
Ingrediente: 500 g cartofi fierţi şi tăiaţi rondele, 400 g macaroane fierte, unt, pesmet.

Într-o tavă unsă cu margarină se pune un strat de cartofi şi unul de macaroane fierte. După fiecare strat se presară pesmet. Se dă la cuptor (în prealabil încălzit) circa 20 minute. Cine doreşte poate să le consume cu miere de albine şi sirop de fructe.

    Prăjitură sătmăreană
Ingrediente: 750 g făină,200 g drojdie, 120 g unt, 3 ouă, 70 g zahăr vanilat 2,5 dl lapte.

Ingredientele de mai sus se frămîntă bine, după care se întind trei foi pe care le vom răsuci în formă de sul. Lăsăm la dospit o oră şi jumătate. După coacere, se taie felii şi se presară cu zahăr pudră.

S’aveţi poftă!
    Chira Carolina

Articole din aceeasi categorie