Reţetele Carolinei

SUPĂ DE BOSTAN PRĂJIT LA CUPTOR!

Ingrediente: 1 bostan prăjit la cuptor, 200 gr unt, sare, 1 cană de lapte, 1 gălbenuş  de ou, 1 lingură smîntînă, crutoane de pîine prăjită, zarzavat.

Atunci cînd prăjim un bostan în cuptor, să pregătim şi o supă bună. Bostanul prăjit şi curăţat se mixează şi se prăjeşte în unt cîteva minute. Amestecînd, se adaugă apă după dorinţă, zarzavatul răzuit, sare, lapte şi se fierbe împreună. Un gălbenuş de ou se amestecă cu o lingură de smîntînă şi se pune în supa clocotită. Se serveşte cu crutoane de pîine prăjită

  TOCANIŢĂ INFĂŞURATĂ ÎN ALUAT!

Ingrediente: 1,5 kg carne de vită, 500 gr ceapă, 500 gr făină, 5 dl ulei, 6 ouă, 1 pachet unt, sare 2 dl lapte, piper, 2,3 ouă fierte.

Pregătim o tocăniţă din carne, ceapă şi mirodenii, apoi strecurăm sosul şi-l punem la rece. Din făină, lapte, unt, şi sare pregătim un aluat pe care îl întindem, iar pe el aşezăm uniform tocăniţa rece. Aluatul îl vom înfăşura ca şi faşa unui copil nou născut, împăturind invers capetele. Se va aşeza totul într-un cuptor cald şi se va frige pînă ce va căpăta o crustă roşiatică. Se va servi lîngă sosul de tocăniţă rece tăiată în feli uniforme. Salata verde nu trebuie să lipsească de la această mîncare gustoasă.

PRĂJITURĂ CU DULCEAŢĂ DE CAISE

Ingrediente: 300 gr făină, 120 gr unt, 3 gălbenuşuri, 20 gr drojdie, 200 gr zahăr, 3 albuşuri, lapte, 1 borcan de dulceaţă de caise.

La făină, adăugăm  gălbenuşurile, drojdia, 1 lingură de zahăr, şi puţin lapte. Se frămîntă o cocă uşoară. O întindem într-o tavă, şi cînd a dospit, o ungem cu dulceaţă de caise. Deasupra se pune o spumă obţinută din 3 albuşuri bătute cu 150 gr zahăr. Se coace la foc potrivit.

S-aveţi poftă!

        Chira Carolina

Articole din aceeasi categorie