REŢETELE CAROLINEI

LAPTE DE PASĂRE !
INGREDIENTE: 500 ml lapte, un plic de zahăr vanilat, două gălbenuşuri şi 5 linguri de  zahăr.
Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi cu zahărul vanilat, apoi se adaugă laptele. Se pune la fiert  la foc domol şi se amestecă întruna . Albuşurile se bat  spumă cu mixerul  şi cu o lingură formăm găluşte, pe care le punem în lapte cînd fierbe.  Se serveşte rece pe timp de caniculă.

PUI LA FRIGARE !
INGREDIENTE: un  pui de un kg,100 gr unt, o lămîie, 350 gr castraveţi proaspeţi, 250 gr roşii, sare, piper, frunze de pătrunjel verde.
Puiul curăţat, spălat îl crestăm la burtă, îl presărăm cu sare, piper, îl ungem cu unt şi îl tragem la frigare. Îl învîrtim cca 20-30 de minute deasupra  cărbunilor  încinşi . Se serveşte la masă cu salată de castraveţi, cu roşii presărate cu frunze de pătrunjel tocat şi lămîie tăiată în felii subţiri.

TORT ELEGANT DE LA SÎMBRA OILOR !
INGREDIENTE: 500 gr.brînză de oi, 400 gr frişcă sănătoasă, o legătură de ceapă verde, măghiran, ulei presat la rece, sare, piper măcinat proaspăt.
Într-un ciubăr de lemn mai mic brînza se stropeşte cu frişca şi se omogenizează cu gesturi elegante de oraş cu mixerul. Se sărează, se presară piperul măcinat,verdeaţa tocată şi apoi încă o porţie de frişcă bătută cu mixerul. Se amestecă încă o dată acest tort şi se pune într-o formă unsă cu ulei ce se acoperă cu folie de aluminiu şi se pune la frigider pentru cîteva ore, sau pentru o noapte. Se serveşte tăiat  în felii de tort alături de o horincă curată de prune.

S‘ aveţi poftă
Chira Carolina

Articole din aceeasi categorie