REŢETELE CAROLINEI

Supă de iaurt cu zarzavat
Ingrediente: 800 ml. iaurt, două ouă, 400 gr.castraveţi proaspeţi, o legătură frunze de pătrunjel verde, coriandru, o legătură ceapă verde, 150 ml smîntînă, sare, 500 ml apă fiartă, 5 gr. piper măcinat.
Curăţăm castraveţii, ceapa verde, fierbem ouăle şi le decojim. Punem totul într-un blender şi le mărunţim, după care turnăm smîntîna, iaurtul, apa călduţă şi mixăm totul pînă obţinem o pastă fină-omogenă. Adăugăm pătrunjelul verde tocat mărunt, coriandrul, sarea şi piperul măcinat. La servire adăugăm cuburi de gheaţă.

Musaca din carne de porc şi vită
Ingrediente: 300 gr. carne de porc tocată, 250 gr. carne de vită tocată, 80 gr. grîu spart, 100 gr. ceapă roşie, o lămîie, ulei pentru prăjit, sare, piper după gust.
Tocăm mărunt ceapa roşie pe care o amestecăm cu cele două feluri de carne, apoi adăugăm sarea, piperul şi frămîntăm bine compoziţia obţinută pînă la omogenizare. Grîul spart, îl punem în apă la înmuiat o oră înainte de fierbere. După ce s-a fiert grîul, îl amestecăm în compoziţia obţinută şi aşezăm totul într-o tavă unsă cu ulei, pe care o introducem în cuptorul încins. Coacem muscaua 40 min. Se serveşte fierbinte cu garnitură de cartofi natur şi felii de lămîie.

Minciunele politice
Ingrediente: 300 gr. făină, 3 gălbenuşuri de ou, sare, 50 ml. cognac, 200 ml.ulei pentru prăjit, 100 gr. zahăr pudră vanilat.
Într-un vas punem gălbenuşurile, sarea, cognacul şi le amestecăm bine cu lingura de lemn. Presărăm făina şi frămîntăm bine aluatul obţinut. Aluatul se răstoarnă pe o planşetă din lemn, se împarte în porţii de 50 gr., cu grosimea de 1,5 cm. şi se formează cu mîna minciunelele sub formă de bărcuţe pe care le vom cresta în trei locuri. Se prăjesc în ulei fierbinte, pînă ce capătă o culoare arămie. După ce s-au prăjit, le scoatem pe şerveţele pentru a se scurge tot uleiul, iar dupa 10 min le pudrăm cu zahărul vanilat.

S aveţi   poftă!
Chira Carolina

Articole din aceeasi categorie