REŢETELE CAROLINEI

SALATA  VISELOR!
Ingrediente: 100 gr curmale fără sîmburi, o lămîie, 100 gr smochine, 100 gr căpşuni, 100 gr stafide, 100 gr frişcă.
Smochinele şi stafidele se înmoaie într-un  sirop de zahăr cîteva ore, după care se amestecă toate ingredientele, decorîndu-le  cu frişcă.

SUPĂ DE PEŞTE ÎN ZEAMĂ DE VARZĂ  MURATĂ 
Ingrediente: 2 l zeamă de varză murată, o ceapă, 500 gr peşte,1 hrean, ulei, făină, pătrunjel  verde  tocat mărunt.
Punem la fiert 2 l de zeamă de varză , iar cînd fierbe , adaugăm un hrean  tăiat  în bucăţi  şi o ceapă tocata. Curăţăm peştele, îl porţionăm şi-l adăugăm la supa fierbinte. Pregătim un rîntaş  şi-l răsturnăm încet în supă. Deasupra presărăm pătrunjelul tocat.

TORT DIN CREIER
Ingrediente: 350 gr creier de vită, 300 gr migdale mărunţite, 5 ouă, 5 gălbenuşuri, 500 gr zahăr, coaja rasă de la o lămîie, 5 albuşuri bătute spumă, 35 gr pesmet foarte fin.
Toate ingredientele de mai sus se amestecă bine în ordinea descrisă şi se toarnă într-o formă unsă de tort. Se coace o oră la un foc moderat şi se serveşte fierbinte.

S’aveţi poftă!
        Chira Carolina

Articole din aceeasi categorie