REŢETELE CAROLINEI

Salată de zarzavat

INGREDIENTE: o conopidă mijlocie, un praz, un căţel de usturoi, 200 gr ciuperci fierte, 2 pahare de chefir, 2 linguri de maioneză, 300 gr broccoli, 200 gr roşii, o lingură  zeamă de lămîie, sare, piper.

Conopida şi broccoli se desfac în bucăţele şi se spală. Ceapa spălată se taie în felii, la fel ciupercile şi roşiile. Conopida şi broccoli se fierb 5 minute în apă sărată, după care se spală în apă rece şi se strecoară. Se lasă la răcit. Se amestecă într-o salatieră mare conopida, broccoli, ceapa, ciupercile, roşiile.

Pentru sos  usturoiul se pasează, se amestecă cu chefir, maioneza, sucul de lămîie, sare şi piperul măcinat. Sosul obţinut se toarnă peste salată şi se presară pătrunjel verde tocat. Toată compoziţia se amestecă bine.

Supă de pătrunjel

INGREDIENTE: o legătură de pătrunjel (rădăcina şi frunza), o legătură de ceapă verde, două ouă, făină, smîntînă, sare, crutoane de pîine, piper măcinat, sare, ulei, 1,5 l apă.

Rădăcina de pătrunjel curăţată, se taie în rondele şi se prăjeşte împreună cu ceapa în ulei, presărînd făină. Se adaugă apa amestecănd să nu fie cu cocoloaşe. Apoi se adaugă treptat toată apa, sarea, piperul, fierbînd totul 10-15 minute. Gălbenuşul de ou se drege cu smîntînă şi se adaugă la supă, dar nu se mai fierbe. Se presară pătrunjelul tocat. Supa clocotită se toarnă pe crutoane de pîine prăjită.

Sandviş cu caş verde

INGREDIENTE: două felii de pîine graham, 80 gr caşcaval proaspăt, două linguriţe de mărar tocat,unt.

Caşcavalul răzuit se amestecă cu verdeaţa şi cu untul. Se ung pe felii de pîine proaspătă.

S‘ aveţi poftă

Chira Carolina

Articole din aceeasi categorie