REŢETELE CAROLINEI

SUPĂ DE ROŞII CU NUCI

INGREDIENTE: O cană de suc de roşii proaspăt, 3 linguri de ceapă tocată, 2 linguri de nuci măcinate, 2 linguri smîntînă.

Ingredientele se prelucrează cu mixerul şi se serveşte imediat.

VITĂ FIARTĂ CU MĂRTAŞ (SOS) DE COARNE DIN PĂDURILE TRANSILVANIEI

INGREDIENTE (pentru mărtaş): 500 gr coarne, 500 ml vin roşu Jidvei, 10 ml miere de albine, piper măcinat, coajă de lămîie.

INGREDIENTE (pentru carne): 500 gr carne de vită, 2 morcovi, 1 pătrunjel (cu rădăcină), frunze de ţelină, piper, sare.

Se spală carnea de vită şi se pune în cratiţă adăugînd apă fierbinte şi presărînd sare, piper, mirodenii din zarzavat de casă. Morcovii şi rădăcinile curăţate le tăiem în părţi egale şi cu toate frunzele verzi, le adăugăm la supă. Se acoperă cu capac şi se fierb timp de două ore la foc mic. Între timp pregătim mărtaşul (sosul). Spălăm coarnele, scoatem sîmburii şi punem peste ele vin roşu. Se fierbe pînă cînd se înmoaie ca să le putem zdrobi. Condimentăm cu piper măcinat, miere de albine şi continuăm să fierbem amestecînd bine. Răzuim coaja de la o jumătate de lămîie şi o punem într-o tavă. Carnea de vită o tăiem felii şi aşteptăm pînă cînd mărtaşul se îngroaşă. Îl servim separat, în ceşcuţe.

PRĂJITURĂ CU VIŞINE (FĂRĂ COACERE)

INGREDIENTE: 4 pahare biscuiţi răzuiţi, 1/2 pahar unt încălzit, 1 pahar frişcă, 1 plic zahăr vanilat, 3 linguri zahăr pudră, 2 pahare rahat colorat tăiat bucăţi, 1/2 kg vişine fără sîmburi.

Două pahare de biscuiţi se omogenizează cu untul cald şi se pune în tavă. Frişca se împarte în două, într-o jumătate se pun zahăr şi rahat tocat mărunt şi se întinde în tavă. Scoatem din borcan vişinele, le scurgem bine, scoatem sîmburii, lăsăm să se  usuce bine, le aşezăm peste compoziţia din tavă şi acoperim totul cu frişcă. Presărăm cealalaltă jumătate de biscuiţi şi punem la frigider 12 ore.

S’ aveţi poftă

Chira Carolina

Articole din aceeasi categorie