REŢETELE CAROLINEI

SUPĂ DE SFECLĂ
INGREDIENTE: 1 kg sfeclă roşie, 400 gr cartofi, frunze de ţelină, 200 gr smîntînă, 1 ou, sare, piper.
Curăţăm sfecla spălată şi o răzuim, apoi strecurăm zeama printr-o strecurătoare deasă. Cartofii curăţaţi îi punem la foc, tăiaţi în patru, în zeama de sfeclă. Se mai adaugă sare, piper şi frunze de ţelină. Se fierbe la foc domol. Cînd este gata, o dregem cu gălbenuş şi smîntînă iar supa poate fi servită. Din sfecla răzuită peste cîteva zile se mai poate pregăti o supă, sau adăugăm hrean, o condimentăm şi facem o salată bună de sfeclă.

TOCĂNIŢĂ DE CEAPĂ CU OREZ
INGREDIENTE: 200 gr orez, 500 gr ceapă măruntă, 20 ml smîntînă, 1 lingură de făină, boia, 200 gr slănină afumată.
Crestăm slănina şi o frigem pînă se rumeneşte, după care o scoatem din untură şi o punem deoparte. Ceapa o rumenim în untura de la slănină, turnăm puţină apă şi adăugăm boia dulce. Pregătim un sos de făină cu smîntînă în care am pus cîteva picături de oţet. Orezul se fierbe separat şi se amestecă în mîncare.

RULADĂ DE BISCUIŢI CU CREMĂ DE COCOS
INGREDIENTE: 200 gr zahăr pudră, 500 gr biscuiţi măcinaţi, rom, 5 linguri dulceaţă de caise, 1 ou, nucă de cocos răzuită.
CREMA: 200 gr unt, 100 gr zahăr pudră, 1 gălbenuş de ou, un pachet de zahăr vanilat, 150 gr nucă de cocos.
Zahărul, biscuiţii, romul, dulceaţa şi un ou se amestecă bine pînă obţinem un aluat. Întindem compoziţia pe un celofan pe care am presărat în prealabil nucă de cocos răzuită. Peste această compoziţie întindem crema de cocos şi rulăm cu celofanul pînă cînd obţinem un sul potrivit. Se păstrează cîteva ore la rece.
S’ aveţi poftă
Chira Carolina

Articole din aceeasi categorie