REŢETELE CAROLINEI

 SUPĂ DE MERE CU VANILIE
Ingrediente: 400 gr mere, 1 linguriţă praf de budincă de vanilie, 1 lingură făină, 50 gr zahăr, 1 pacheţel zahăr vanilat, scorţişoară, sare, jumătate de lămîie.

Într-o oală se toarnă 1 l de apă, în care s-a dizolvat zahărul vanilat, scorţişoara pisată, sarea. Merele curăţate şi tăiate în felii subţiri se fierb pînă se înmoaie puţin. Se amestecă lingura de făină cu o linguriţă praf de budincă şi  zeamă din supă şi se toarnă încet în oală ca să dea un clocot. Se dă un gust picant cu zeama de lămîie, se poate servi şi caldă şi rece.

MÎNCARE DE LEGUME
Ingrediente: 1 kg de cartofi, 200 gr fasole alba, 250 gr fasole verde(conserva), 250 gr mazăre verde (conserva), 200 gr castraveţi în oţet, 100 gr gogoşari în oţet, 60 gr ulei, 4o ml oţet de mere, sare, piper.

Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, se curăţă şi se taie feliuţe subţiri. Fasolea alba se fierbe, schimbîndu-se în timpul fiertului 3-4 ape, se scurge şi se lasă să se răcească. Fasolea verde se taie în bucăţi de 2-3 cm, castraveţii şi gogoşarii se taie cubuleţe. Se amestecă toate componentele, se adaugă mazărea verde, uleiul şi oţetul subţiat cu apă şi se potriveşte de gust cu sare şi piper măcinat proaspăt.

TURTĂ DULCE ÎN FORMĂ DE TRIUNGHI
Ingrediente: 800 gr de făină, 3 ouă, 500 gr zahăr, 500 ml lapte, 250 gr miere de albine, 100 gr miez de nucă, 100 gr margarină rama, 2 gr cuişoare, 2 gr scorţişoară, 1 plic de praf de copt, 100 gr de lămîie, 25 gr unt, sare.

Se amestecă făina, ouăle, laptele, zahărul, mierea şi margarina pînă ce se obţine o compoziţie omogenă, în care se adaugă mirodeniile, un vîrf de cuţit de cuişoare măcinate şi o linguriţă de scorţişoară măcinată, praful de copt stins cu zeama de lămîie, coaja de lămîie rasă şi sarea. Se toarnă această compoziţie într-o tavă unsă cu unt şi pudrată cu făină. Aluatul se decorează cu nuci zdrobite. Se coace mai întîi la un foc tare şi după ce a crescut se continuă coacerea la un foc potrivit. După ce s-a copt, se lasă, se lasă să se răcească, se scoate din tavă şi se taie în formă de triunghi.

S’ aveţi poftă
    Chira Carolina

Articole din aceeasi categorie