REŢETELE CAROLINEI

SUPĂ DE VARZĂ BRUXELLES

INGREDIENTE: 300 gr varză Bruxelles, 2 căţei de usturoi, 2 morcovi, 4 cartofi, sare, piper, maghiran, făină, boia de ardei dulce,ulei.

Varza se taie cît mai subţire, cartofii în pătrăţele, morcovii în rondele şi se pun la fiert în 2,5 l de apă clocotită. Se condimentează cu sare, piper, măghiran. Într-o cratiţă turnăm puţin ulei (2 linguri), adaugăm făină după gust şi prăjim făina la un foc mic, presărăm boia, usturoiul pisat şi-l turnăm în supă, ca să mai dea un clocot. Se poate servi cu smîntînă.

GĂLUŞTE CU SMÎNTÎNĂ

INGREDIENTE: 400 gr făină, 200 ml smîntînă, 5 ouă, sare, piper, ulei de floarea soarelui.

Se bat 2 ouă, pînă devin ca spuma, se presară sare în ea, făina şi atîta apă pînă ce se obţine un aluat cît mai gros de găluşte. Prin omogenizare fără cocoloaşe găluştele vor fi perfecte. Cu o lingură se taie din aluat şi se pune în apă clocotită pînă ce revin la suprafaţă, cînd se scot cu strecurătoarea, şi se aşează în cratiţa cu ulei fierbinte. Ouăle crude se amestecă cu smîntîna, sarea şi piperul şi se toarnă peste găluştele fierte şi strecurate, amestecînd pînă ce se întăresc ouăle. Imediat se serveşte cu salată verde.

POTCOAVE UMPLUTE CU MAC

INGREDIENTE: 150 gr unt, 300 gr făină, 1 ou, 1 praf de copt, 60 gr zahăr pudră, sare.

Umplutura: 250 gr mac măcinat, 140 gr zahăr, 200 ml lapte, scorţişoară, coaja rasă de la 1 lămîie,80 gr unt, zahăr vanilat.

Ingredientele se frămîntă bine pe o planşetă din lemn presărată cu făină,se întinde şi se taie  în pătrate de mărimea preferată.

Toate ingredientele de la umplutură se fierb pînă ce devin de o consistenţă deasă, se pune cu linguriţa pe fiecare pătrat din umplutură,şi se răsuceşte în formă de potcoavă. Deasupra se unge uniform cu gălbenuş de ou şi o coacem pînă ce capătă o culoare roşie.

S’ aveţi poftă!

Chira Carolina

Articole din aceeasi categorie