REŢETELE CAROLINEI

Sandviş cu carne de pui etajat
Ingrediente: 12 felii de pîine de secară, 2 salate, unt, 5 roşii, 200 gr de smîntînă, 400 gr carne de pui
Carnea tăiată felii se prăjeşte în unt fierbinte. Slănina se prăjeşte, salata se taie felii, împreună cu roşiile. Pîinea prăjită se unge cu unt, peste ea se aşează jumătate din cantitatea de roşii tăiate, carnea de pui, deasupra feliile de pîine, peste ele salata şi slănina prăjită, împreună cu roşiile rămase. Peste fiecare se aşează ultima felie de pîine, şi se apasă puţin. Vor rezulta 3 sandvişuri.

Gulaş din carne de oaie
Ingrediente: 700 gr omoplaţi de oaie, 300 gr ceapă roşie, 150 gr ardei verzi, graşi, 150 gr roşii, 1 linguriţă chimion măcinat, 1 lingură untură, 1 kg cartofi, 2 dl de vin roşu, sare, 1 linguriţă boia dulce
Tăiem omoplaţii în bucăţi mai mici, iar ceapa julien. După ce încingem untura, prăjim ceapa. Adăugăm carnea şi o prăjim presărînd boia, sare, chimen şi amestecăm bine. Turnăm deasupra vin şi apă cît să acopere. Se pune un capac peste oală. La urmă se adaugă roşiile tăiate felii, ardeii şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Se adaugă din nou apă şi se fierbe pînă ce carnea este fragedă.

Ghiveci cu păstăi
Ingrediente: 700 gr ardei, 250 gr roşii, 5 ouă, 200 gr slănină afumată, 100 gr untură (ulei), 2 cepe roşii, sare, piper, păstăi de fasole
Pregătim un ghiveci obişnuit şi, cînt s-a înmuiat zarzavatul, adăugăm păstăi noi rupte bucăţi, pe care le-am fiert în prealabil. Se fierbe totul împreună. La servire, peste mîncare, punem o omletă.

S’aveţi poftă!

Chira Carolina

Articole din aceeasi categorie