REŢETELE CAROLINEI

CIORBĂ DE CÎRNAŢI CU OUĂ

INGREDIENTE: o ceapă roşie, 4 fire tarhon, 5 cartofi mari, 250 gr cîrnaţi, 200 ml de smîntînă, o linguriţă de boia, sare, oţet, o lingură de făină, căte un ou de persoană, puţin ulei, frunze de pătrunjel.

PREGĂTIREA: Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Cartofii se curăţă şi se taie în cubuleţe, adăugînd împreună cu tarhonul la ceapă. Se presară boiaua şi se adaugă apa. Cînd cartofii sînt fierti pe jumătate, se adaugă cîrnaţii tăiaţi în rondele. Se sărează după gust şi se drege cu smîntînă şi făină. Se toarnă cîte un ou în apă clocotită, acrită cu oţet şi presărată cu sare. Se fierbe pînă ce albuşul s- a întărit. Se scoate cu lingura de strecurat şi se adaugă la supă, presărînd frunze de pătrunjel.

MÎNCARE DE PUI CU STRUGURI!

INGREDIENTE: – pentru două persoane –

două pulpe de pui întregi, 250 gr carne de porc tocată, 120 gr pîine, 100 gr praz, un ou, sare, piper, 250 gr struguri albaştri, 50 gr untură, doi morcovi, o lingură de miere de albine, 100 ml de vin alb.

PREGĂTIREA: Pulpele se curăţă şi se spală. Pentru umplutură, pîinea se înmoaie în apă caldă, se stoarce, adaugînd carnea tocată, prazul mărunţit, oul, sarea şi piperul.Se amestecă bine ingredientele. Tava se unge cu untură în strat gros şi se aşează în ea morcovii tăiaţi rondele. Umplutura se aşează cît mai des sub pielea de pulpă de pui, la urmă adaugînd 2-3 boabe de struguri. Pulpele umplute se cos, sau se prind cu scobitori, se aşează în tavă peste rondelele de morcovi. Din umplutura rămasă formăm chifteluţe de mărimea nucilor. În mijlocul fiecăreia punem cîte un bob de strugure. Chifteluţele le aşezăm în jurul pulpelor şi lîngă ele presărăm strugurii rămaşi. Într-o tavă acoperită, se prăjesc 50 de minute la un foc potrivit, după care se ia capacul. Pulpele se ung cu vinul amestecat cu miere de albine şi se prăjesc pînă ce au o culoare roşie.

POGĂCI CU CEAPĂ VERDE!

INGREDIENTE: 450 gr făină, 2 ml lapte bătut, 3 fire de ceapă verde, 3 linguri de ulei, 1 linguriţă de praf de copt,1/4 linguriţă bicarbonat de sodiu alimentar, 1/2lingură sare

PREGĂTIREA: Se amestecă prima dată ingredientele uscate: făina cu sarea, bicarbonatul şi praful de copt. La compoziţie se adaugă laptele bătut, ceapa tăiată mărunt, uleiul amestecînd bine. Cuptorul se încălzeşte şi în tavă se pune hîrtie pentru copt pe care vom aşeza cu linguriţa mici grămăjoare. Pentru a avea o culoare arămie se coc 15 minute la un foc moderat. După care se lasă să se răcească puţin.

S’aveţi poftă!

Chira Carolina

Articole din aceeasi categorie