REŢETE DE POST

SUPĂ DE PRUNE USCATE CU CIUPERCI

INGREDIENTE: 1,5 l apă, 200 gr prune uscate,100 gr ciuperci uscate, 1 lingură de făină,100 gr ceapă roşie, 2 linguri de ulei, 60 gr stafide, sare, pătrunjel după gustul fiecăruia.

Ciupercile fierte le strecurăm, le tăiem mărunt şi le adăugăm înapoi în zeamă în care au fiert, împreună cu ceapa roşie tocată şi prăjită, prunele uscate spălate şi stafidele, le fierbem la un foc moderat. Din făină şi ulei amestecăm o îngroşeală pe care o vom turna în supă şi-i dăm un clocot. La servire presărăm pătrunjel verde tocat.

CARTOFI ÎNĂBUŞIŢI CU ZARZAVATURI

INGREDIENTE: 800 gr cartofi, 150 gr morcovi, 120 gr ceapă roşie, 80 gr ardei gras, 80 gr fasole verde, ulei pentru prăjit, sare, boia, verdeaţă.

Morcovii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe, împreună cu ceapa tăiată subţire, îi prăjim în ulei fierbinte, într-o cratiţă potrivită, şi adaugăm puţină apă. La fasolea verde curăţată şi tăiată în felii adăugăm ardeii curăţaţi de sîmburi, cartofii tăiaţi cubuleţe pe care îi condimentăm cu sare şi amestecăm cu morcovii şi ceapa, apoi îi acoperim şi îi fierbem la foc înăbuşit. Îi servim în farfurii adînci, pudraţi cu boia, mărar şi coriandru pisat.

HALVA DE CASĂ

INGREDIENTE: 1 kg de făină, 200 gr margarină, 100 gr zahăr tos, 550 ml apă.

Din apă şi zahăr facem un sirop pe care îl fierbem două minute. Făina se presară într-o tigaie adîncă la care se adaugă margarina şi se prăjesc amestecînd încontinuu pînă ce va avea o consistenţă omogenă, la care se toarnă siropul cu zahărul şi se amestecă avînd grijă să nu facem cocoloaşe.  Halvaua fiebinte se pune pe o farfurie, se îndreaptă marginile şi se taie în pătrăţele.

S’ aveţi poftă!

Chira Carolina

Articole din aceeasi categorie