Relicva Sf. Anton de Padova ajunge vineri şi la Gherla

Vineri, 18 mai, creştinii gherleni (dar nu numai ei) au parte de un eveniment important pentru viaţa spirituală şi religioasă a urbei de pe Someş.

În cadrul pelerinajului naţional cu relicva Sf. Anton, organizat sub  motto-ul „Sfântul Anton  de Padova, ocrotitorul şi mijlocitorul familiei creştine”, aceasta va ajunge şi  în municipiul Gherla, un vechi şi cunoscut centru al greco-catolicilor, acolo funcţionând o vreme şi sediul Episcopiei Greco-Catolice de Gherla-Cluj, de pe balconul clădirii aflate în Piaţa Libertăţii cardinalul Iuliu Hossu pornind cu delegaţie la Alba Iulia, în 1918. Relicva va putea fi venerată de gherleni în intervalul orar  9:30 – 14:00, la Biserica Greco-Catolică „Sf. Iosif”, din Piaţa Gării.

În cadrul pelerinajului naţional, relicva Sf. Anton va fi depusă luni, 21 mai, şi la Biserica Romano-Catolică „Sf. Mihail” din Cluj-Napoca. De asemenea, relicva va mai poposi şi în alte oraşe din ţară (la Lugoj, de exemplu), oferind posibilitatea numeroşilor săi cinstitori să ceară ajutorul acestui sfîânt, şi mijlocirea, mai ales, pentru susţinerea şi ocrotirea familiei.

Acţiunea se încadrează în celebrările Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie