Real Madrid, victorie la Munchen

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, a învins-o în deplasare pe Bayern Munchen, cu scorul de 2-1 (1-1), miercuri seara, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal. Madrilenii au făcut un pas important către al treilea lor trofeu consecutiv în Champions League, revenind la Munchen după ce au fost conduşi. Ibericii câştigau la Munchen cu 2-1 şi în sferturile ediţiei trecute a competiţiei.
Joshua Kimmich a deschis scorul pentru bavarezi (29), dar Real a egalat prin Marcelo (44), câştigând graţie golului semnat de rezerva Marco Asensio (57). Bayern, care i-a pierdut în prima repriză pe Robben şi Boateng, ambii accidentaţi, a reuşit să marcheze prima, prin fundaşul Kimmich (29), lansat de Rodriguez, care l-a surprins pe portarul Navas cu un şut la colţul scurt.
Bavarezii au şanse de a se desprinde, dar Ribery (34) a greşit preluarea faţă în faţă cu Navas, iar Mueller (42) a şutat din careu, dar a fost blocat de un fundaş.
Real a restabilit egalitatea printr-un voleu remarcabil al lui Marcelo (44), din marginea careului.
Echipa gazdă putea intra în avantaj la cabine, dar Mueller (45+2) a ratat la o şansă bună la un corner executat de James Rodriguez.
În partea secundă, Mueller nu a reuşit să reia în plasă din cinci metri, la o pătrundere a lui Ribery (51). Madrilenii au trecut în avantaj în min. 57, Asensio punctând cu un lob peste portar, după un contraatac purtat de Lucas. Bayern a atacat în valuri şi a irosit mai multe oportunităţi, fiind lipsită de şansă în unele situaţii. Ribery (59) a şutat din careu, dar Navas a scos, portarul costarican fiind la post şi în min. 63, tot la o minge expediată de francez. Mueller (67), încurcat de Lewandowski, nu a putut împinge mingea în plasă din 2 metri, ultima ocazie fiind ratată de Lewandowski (88), care a reluat pe lângă Navas şi pe lângă poartă.
După golul al doilea, Real a mai avut o singură situaţie notabilă, prin Benzema (76) al cărui şut a fost respins de Ulreich.
Bayern pierduse doar una din ultimele 22 de meciuri de pe teren propriu în Champions League.
Returul va avea loc pe Santiago Bernabeu, în data de 1 mai.

Articole din aceeasi categorie