Răspundem cititorilor: Ciorile n-au treabă cu coronavirusul! Acum cuibăresc…

Cîţiva cititori, dotaţi cu un remarcabil simţ al observaţiei, pentru care nu putem decât să-i felicităm, ne-au contatctat pentru a ne întreba unde au dispărut ciorile din oraş. Şi dacă nu cumva, având în vedere perioada prin care trecem, au presimţit urgia ce vine şi au plecat de aici spre locuri mai sigure?

Cu riscul de a dezamăgi persoanele încântate de inteligenţa ieşită din comun a ciorilor, fapt foarte real de altfel, trebuie să spunem că nici vorbă de aşa ceva.

Alin David, şef de lucrări la Facultatea de Biologie din UBB Cluj are un răspuns avizat. “Acum sunt mai puţine ciori în oraş decât suntem noi obişnuiţi să vedem iarna, pentru că au intrat în perioada de reproducere. Sunt preocupate cu peţitul, cu construcţia cuiburilor, pe care le fac, de regulă, în copaci cât mai înalţi, pe la liziera pădurilor. E o situaţie temporară, vor reveni.”

Deci, putem sta liniştiţi, ciorile se vor întoarce, cel mai probabil – dacă ne gîndim la etapa vieţii prin care trec dânsele – în număr şi mai mare decît până acum, aşa că ne vom putea bucura din plin de prezenţa lor.

V.D.

Articole din aceeasi categorie