PSD Cluj: Pentru cei de la putere nu contează cînd sînt alegerile, ci cum sînt ele organizate

Social democraţii clujeni se declară de acord cu ideea de a muta alegerile cît mai repede, însă, precizează aceştia, principala problemă e cum vor fi acestea organizate. „Principala problemă nu este cînd sînt alegerile, ci cum sînt organizate pentru că vedem cum PDL refuză orice discuţie pe tema adoptării unei legislaţii care să reducă posibilităţile de furt. Dimpotrivă, cei aflaţi la putere sînt interesaţi doar în a mai găsi noi variante de fraudare” a precizat Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj.
El afirmă că dacă alegerile vor fi organizate la fel ca la Neamţ, atunci, spune social democratul, data lor chiar nu mai contează „pentru că PDL va fura oricum”. „Din păcate, la Neamţ Poliţia nu a înregistrat zecile de sesizări ale Opoziţiei, în ciuda dovezilor prezentate. În prezent, USL se bate cu statul român parazitat de PDL. Nu mai este în niciun caz vorba de o luptă politică normală. Dacă alegerile sînt corecte, atunci cu cît mai repede au loc, cu atît mai bine, căci aceasta este şansa românilor de a scăpa cît mai rapid de actuala guvernare”, a adăugat Remus Lăpusan.
Seful social democraţilor clujeni mai spune că aşteaptă ca PDL şi cei din coaliţie să anunţe că susţin orice proiect menit să reducă posibilităţile de fraudare a votului şi care să sancţioneze drastic mita electorală sau implicarea funcţionarilor publici în campanie.
În 3 august, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la un post de televiziune, că el poate lua în calcul cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare doar dacă această ipoteză vine din partea partidelor, precizînd că, tehnic, o astfel de măsură este posibilă doar prin modificarea Legii administraţiei publice locale.
„Eu nu pot lua în calcul această ipoteză (cuplarea alegerilor locale cu cele legislative -n.r.) decît dacă vine de la partide. Deocamdată nu am o asemenea propunere de la partide şi nici n-aş avea ce să fac, dacă ei stabilesc să fie altfel, decît la promulgare să trimit, eventual, legea înapoi”, a explicat preşedintele, răspunzînd unei întrebări.
C.P.

Articole din aceeasi categorie