PSD Cluj acuză Guvernul că alocă în mod preferențial bani din fondul de rezervă

Preşedintele organizaţiei judeţene Cluj a PSD, Alexandru Cordoș reclamă faptul că sumele prevăzute la ultima alocare bugetară făcută de Guvern, din fondul de rezervă, pentru unitățile administraiv teritoriale clujene conduse de primari PSD sunt doar la jumate față de fondurile primite de primăriile conduse de liberali. „Distribuirea alocărilor financiare la nivelul județului Cluj ne indică clar faptul că pentru administrația de dreapta contează doar votul pe care cetățenii îl vor exercita, nu și bunăstarea lor. Analizând situația de la nivelul județului Cluj, observăm că administrațiile locale ale Partidului Social Democrat au primit jumătate din cât au primit administrațiile de dreapta, ale PNL.
Cetățenii pot sesiza acum unele dintre motive pentru care unii dintre administratorii orașelor au ales să-și trădeze alegătorii și să treacă de la stânga la dreapta eșicherului politic peste noapte. Pentru cei de dreapta, votul primează înaintea oamenilor. Banii au fost alocați doar pe criterii politice, doar către administrațiile locale ale PNL, Guvernul Orban pedepsind practic comunități întregi de români pentru faptul că sunt conduse de membrii PSD. Noi rămânem loiali principiilor social democrate, șanselor egale pentru toți cetățenii. Oamenii, în primul rând!”, a declarat Alexandru Cordoș. Guvernul a alocat săptămâna trecută 1.339.978 mii lei pentru unitățile administrative din țară în vederea plății cheltuielilor curente. Pentru cele 76 de comune din judeţul Cluj şi pentru cele cinci municipii şi oraşul Huedin au fost alocați 33.547.000 lei.
Executivul a fost generos de data aceasta cu muncipiile clujene şi oraşul Huedin. Astfel, pentru municipiul Cluj-Napoca au fost alocați 1.000.000 lei, Câmpia Turzii, Turda și Dej vor beneficia de câte 800.000 lei, Gherla de 900.000 lei iar pentru orașul Huedin sunt prevăzuți 800.000 lei. Printre comunele care au s-au bucurat de alocări destul de consistente se numără Săvădisla-800 mii lei, Sâncraiu-656 mii lei, Sic 620 mii lei, Unguraș-641 mii lei, Moldovenești-500.000 lei. Cele mai multe dintre comunele clujene au primit câte 410 mii lei iar cele mai mici sume au fost alocate la Căianu-100 mii lei, Suatu-100 mii lei, Cojocna-100 mii lei, Baciu-200 mii lei, Cornești-200 mii lei, Gilău-250 mii lei, Chinteni-250 mii lei, Cătina-250 mii lei, Cămărașu-250 mii lei, Jucu-250 mii lei, Mărgău-250 mii lei, Panticeu-250 mii lei, Tritenii de Jos 250 mii lei și Viișoara 250 mii lei. Nu știm care au fost criteriile de alocare a sumelor însă ce știm toate comunele care au primit sume mici nu sunt conduse de primari de aceeași culoare politică cu a guvernului. O sumă destul de mică a primit și cea mai mare comună din România din punct de vedere al nunărului de locuitori-Floreștiul, condusă de primar independent.

Articole din aceeasi categorie