Protopopiatele Huedin și Turda: 126.900 lei investiți pentru ajutorarea celor afectați de pandemie

Protopopiatele Huedin și Turda s-au implicat activ în lupta anti-Covid-19, oferind ajutor persoanelor afectate de pandemie, dar și medicilor aflați în linia întâi.

Potrivit basilica.ro, Protopopiatul Huedin a donat Spitalului Orășenesc Huedin 50 combinezoane resterilizabile, în valoare de 6.250 lei. Serviciul de Asistență Comunitară al instituției a distribuit săptămânal alimente, produse de igienă și produse dezinfectante celor 40 de beneficiari care se confruntă cu nevoi sociale, iar cantina socială „Protopop Dorel Pușcaș”, care funcționează în cadrul Fundației Protopop Aurel Munteanu, distribuie zilnic 100 de porţii de hrană caldă sau rece beneficiarilor săi.

De la jumătatea lunii martie și până la sfârșitul lunii aprilie, Protopopiatul Huedin a distribuit alimente, hrană caldă, produse de igienă și protecție pentru 600 de beneficiari, în valoare totală de 74.500 de lei

De asemeni, clericii și voluntarii din Protopopiatul Turda au distribuit alimente, în valoare de 30.000 lei, au oferit suport financiar, dar și materiale de strictă necesitate, în valoare de 4.500 lei, celor afectați de pandemie. Au fost oferite ajutoare și pentru spitalele din Turda și Câmpia Turzii, în valoare de 17.000 de lei – scrie basilica.ro.

Valoarea totală a ajutorului oferit de Protopopiatul Turda, de la începutul stării de urgență, este de 52.400 lei.

M. T.

Articole din aceeasi categorie