Proiect pentru reconstrucția Clubului Universitatea Cluj (P.E.)

Sorin Naș, președinte al Partidului Forța Națională și candidat al acestei formațiuni la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca lansează proiectul Renaște „U” menit să ducă la reconstrucția pe termen mediu și lung a Clubului de fotbal FC Universitatea Cluj, astfel ȋncât ȋn doi sau trei gruparea studențească să se lupte pentru câștigarea titlului ȋn prima ligă.
Proiectul propus de Naș prevede transformarea clubului de fotbal „U” Cluj ȋn societate pe acțiuni, având ca fondator actuala asociație și consiliul local Cluj-Napoca.
”U Cluj este clubul de tradiţie al studenţilor clujeni şi poate cea mai iubitǎ echipǎ din România.
Ȋn cei 16 ani de mandat a lui Boc, U Cluj a fost vândutǎ, mutatǎ ȋn alt oraş, falimentatǎ şi reînfiinţatǎ.
Cu toate acestea, dragostea și iubirea suporterilor pentru U şi pentru culorile alb-negru, nu a putut fi nici distrusă, nici cumpărată.
Din pǎcate, destinul lui U este ȋn mâinile aceloraşi persoane care au falimentat-o. Iar bugetul alocat de primǎrie este unul de subzistenţǎ şi nicidecum de reconstrucţie. (…) Însă iubirea față de U se demonstrează prin fapte!
De aceea lansăm acum proiectul RENAŞTE „U”, proiectul prin care „U” Cluj va fi din nou echipa suporterilor, la propriu … și la figurat. Proiect „Renaște U”, precizează Sorin Naș.
Conform proiectul propus de liderul Partidului Forța Națională, Clubul de fotbal Universitatea Cluj ar urma să fie transformat ȋn societate pe acțiuni, având ca fondator actuala asociație și consiliul local Cluj-Napoca. De asemenea, se are în vedere listarea noii societăți pe acțiuni la Bursa de Valori București, printr-o ofertă publică de vânzare de acțiuni de minimum 25 milioane de lei(aproximativ 5 milioane euro). „Acțiunile vor fi oferite spre subscriere publicului larg, persoanelor fizice sau juridice interesate, limitând ȋnsă procentul pe care o persoană sau un grup de persoane care acţioneazǎ concertat ȋl va putea deţine, astfel ȋncât structura acţionariatului sǎ fie cât mai eterogenǎ. Dacă suporterii lui „U” va investi în medie 1000 de lei fiecare, oferta publică de vânzare de acțiuni va fi suprasubscrisă în primle zile. U Cluj va deveni astfel prima echipă din România listată la Bursa de Valori, iar acest statut va asigura o transparență ȋn ceea ce privește întreaga activitate a clubului. Noua societate pe acțiuni va putea să demareze cel mai ambițios plan de reconstrucție a lui „U” întrucât va porni la drum fără nicio datorie și cu o independență financiară asigurată de cei peste 5 milioane de euro existenți în conturi după finalizarea ofertei publice de vânzare de acțiuni”, se arată în proiectul lansat de Sorin Naș.
De asemenea, în proiectul de relansare a Universității se prevede alegerea noii societăți prin vot de către cei care vor investi în aceste acțiuni, adică de către miile de suporteri deveniți peste noapte acționari și deci proprietari ai clubului. „Persoanele care vor dori să candideze pentru o funcție de conducere vor trebui să prezinte acționarilor planurile de dezvoltare pe termen mediu și obiectivele asumate, dacă vor să obțină voturile pentru a fi investiți în aceste funcții. Membrii consiliului de administrație vor trebui să coopereze pentru a atinge obiectivele asumate, să dezvolte infrastructura necesară pentru obținerea de performanțe, în caz contrar acționarii putând să-i revoce din funcții la fel cum i-au promovat.
Desigur, pentru ca toate acestea să se ȋntâmple, este nevoie de voinţǎ din partea primarului și de o hotǎrâre a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca.
Clujenii pot susține Universitatea Cluj. „U” Cluj nu poate fi vândută unui singur investitor, pentru că nu este echipa primăriei și nici a primarului. „U” Cluj nu trebuie să aibă un stăpân. Singurii stăpâni sunt suporterii.
Proiectul RENAȘTE „U” redă suporterilor ceea ce de fapt le aparține”, explică Sorin Naș.

 

Comandat de Partidul Forța Națională CUI 21200847

Articole din aceeasi categorie